
Adunan
1- Tepung Gandum
2- Telur
3- Air Garam
4- Daun Pandan Kisar ( Ambil Airnya)
5- Sedikit warna hijau - Utk menyerlahkan lagi warna kuih
Inti Kelapa
1- Kelapa parut ( Kelapa tidak terlalu tua )
2- gula Merah
3- Daun Pandan
4- Sedikit air
Step 1 - Bancuh adunan yang disediakan.. untuk mendapatkan adunan yang lebih halus.. campur semua bahan..dan belender ja.. ( paling mudah ). Kemudian Ambik sesenduk adunan.. masukkan dlm kuali.. wat cam proses memasak telur dadar.Step 2- Pabila Permukaan atas kuih telah kering, boleh diangkat..tanpa perlu terbalikkan kuih tersebut.
Step 3 - Ambik inti yang telah Siap dimasak..Cara membuat inti.. campurkan semua bahan dalam kuali @ periuk.. kacau.. hingga sebati @ kering..
Step 4 - Ambil inti letak dihujung kuih sahaja.. ikut suka nak banyak mana..
Step 5- Gulung Seperti Membuat kuih popea. Dan lipatkan sedikit Tepi kuih kiri & kanan.. untuk hasil yang lebih menambat hati ..kekeke
Step 6 & 7 - Apabila siap digulung semua kuih .. sedia untuk memotong sama ada menggunakan Gunting @ pisau .. Ikut suka nak potong menyerong @ lurus.. rasanya sama ja nnt.. Then Makan..Selamat Mencuba 

betoll le...akak mmg pandai.....mmg adik suka sgt neh....(sabo..sabo,,)...
wah cm sodap jo. nak sket cik mawarrrrr
adik - Hehehe.. adik.. lau akak tak tau citarasa adik,, sapo agi nak tau :P kan kan?
(sabo.. sabo ).. hahaha
Lya - heeheh Memang sedap tu lya... Tapi habis sudah.. leh jamu mata Lya ja lah. hehehe.
kueh ni ayah aku pggil 'kueh langit gulung'
hahahaa..im half kelantanis oke..heheehhe