Sambal Terung Pipit..
perghhhhhhhhh
Peberot aku nie
hauhauauhaa..
walaupon pahit2..pahit tu yg best
Kat rumah aku , mak N abah ja suka
yg lain suka kutip ikan bilis ja
ampeh..
terung pipit baik untuk kesihatan
mengandungi Zat Besi yg byk :)
Jom kita main masak2..
zasssssssss.
Bahan- bahan nya:-
4) 20 tangkai cili kering
5) 5 ulas bawang putih
6) Setengah bijik bawang besar
(Semua Bahan dikisar )
7)Garam
8) Gula
9) 1 keping Asam keping
Cara Membuatnya:-
1) Goreng ikan bilis terlebih dahulu
2)Gunakan saja minyak grg ikan blis td untuk menumis
3) Masak cili kisar sampai naik minyak
4) masukkan asam keping
5) Gula, Garam
7) Apabila sudah naik minyak , masukkan terung dan air sedikit..
8) Masukkan Bawang hiris..
9) Apabila sudah lembut terung boleh tutup api baru masukkan ikan bilis
( agar ikan bilis tidak terlalu lembut)
"Gunakan saya minyak grg ikan blis td untuk menumis"
Errr mawar.. apakah itu yg betulnya dong? (slang indon) gunakan saya... haha sah le cik mawar teruja time menaip.. huhu terung tu pahit kan.. huhu.. tapi ubat yg baik org ckp..
hari ni masak apa ek?
alahai... kantoi.. dok pasan lah tadi.. nnt edit ya.. hehehee..
excited tu ha... mekasih hakak..
hehehehee..
pahit..tapi tak sepahit penadol.. kekeekeke.. so leh kunyah2.. nyum nyum
hari nie nya menu lom tau sebab tak balik kerja agi.. menu spontan ja..:)