Cik Mawar

Salam...
Cik Mawar Ingin Menjemput kawan2 blog,
ke majlis Persandingan mawar
Pada : 27 November 2011 ( Ahad)
Beralamat : NO 1183 FELDA KERATONG 5.
26900 BANDAR TUN
ABDUL RAZAK, PAHANG
Semoga dengan kehadiran kawan2 lebih
mendtangkan keberkhatan.. amin


Cik Mawar

Huk Huk Huk..


Baru ja baik dari selsema, Batuk n Asma..


Sib baik n Alhamdulillah lah tak demam panas..


lau idak dok baik lagi kot masa nie..


asma kali nie dtg teruk sangat,


sampai rasa nak habis nafas ha...


sampai mintak abang hantar balik rumah mak


sampai ja rumah.. mak tolong urutkan


satu badan... nak malam baru baik


tu pon makan bubur ja.. coz nak makan ubat


selera mmg lari dah masa tu


dah time2 cam tu lah


baru ku rasa kan


NIKMAT KESIHATAN


NIKMAT MENIKMATI MAKANAN


NIKMAT MENUNAIKAN IBADAT


Alhamdulillah YA ALLAH atas semua


yang ENGKAU telah berikan..


Sakitku...sihat ku..bahagiaku..


semua ENGKAU lebih mengetahui apa yang terbaik buatku..


hambaMU berserah hanya kepadaMU..


* Setiap yang berlaku pasti ada hikmahnya..


- Ngan Encik Tunang..dah semakin banyak rasa disayangi..hik hik..


1 Bulan 4 Minggu Lagi.. hik hik

Cik Mawar


Semasa saya dalam perjalanan pulang ke rumah dari tempat kerja, tiba-tiba terlintas dalam fikiran saya samada perlu ke kita tahu siapa ex-boyfriend atau ex-girlfriend kekasih kita. Hurm...memang best kalau kita dapat tahu. Tetapi adakah kita pasti yang tindakan kita tu betul.

Bagi pendapat saya, tidak perlulah kita tahu siapa bekas kekasih pasangan kita tu. Kalau tahu pun, akan buat kita berasa marah dan tak suka. Menyampah lagi ada la. Mana tak nya, buat-buatnya kita ternampak yang ex-boyfriend atau ex-girlfriend kekasih kita tu sedang syok berbalas-balas komen di Facebook mahupun Friendster, tak ke terasa hangat dalam hati ni. Haish!

Tetapi, kalau kita tahu siapa dia, mesti kita akan selidik sedalam-dalamnya pasal orang tu. Asal dia di mana, tempat tinggal dia, siapa kawan-kawan dia dan sebagainya. Kalau boleh, sampai hobi dan masakan kegemaran dia pun kita nak tahu. Kata orang, bolehlah kita lihat apa kekurangan kita dengan dia. Mana yang baik tu, kita ikut la. Yang mana tak elok tu, kita perbaiki diri lagi. Bagus juga tu.

Memang ada kebaikan dan kekurangannya kalau kita lihat perkara ini dari pelbagai perspektif yang berbeza. Tetapi terpulang kepada kita untuk memilihnya. Bagi saya, memang tak perlulah. Tak tahulah anda semua macam mana. Mungkin anda boleh kongsi-kongsikan cerita kalau ada.

Setuju Sangat Artikel nie..hu hu hu...Lagi2 yang kuat cemburu..jangan tahu terus benda yg lepas..hahahahaa

Sumber : http://www.tentangcinta.com


Cik Mawar

Aduhaiiii..

rasa tak terkawal lak berat badan nie ha

tension pon ado..

nak kato makan banyak idak gak..

tapi berat camtu ja ha..

kadang2 dah tension sangat,,makan selamber

berat cam naik semula lak..

ish ish... kdg2 malas nak fikir..REDHA ja

hahahhahaa...

Semalam..siap cat Pintu..bilik..hua hua..

petang tadi nak beli cat untuk dalam rumah..

tak jadi lak..

esok petang g pejabat agama Ambik borang nikah

beli sekali cat...hua hua..cat dalam rumah lak

sakan sungguh..duit main tabur ja..pastu pening.. adesss

Misi Jahit manik kat baju hantaran SENDIRI siap dah..

tak yah pening.. tunggu encik tunang bawak barang

hantaran dia ja

nak tukar.. ( dia tempah baju melayu sendiri...

Aku jahit baju sendiri)

hua hua..canggih2 org skrg kawen... hua hua..

jahit manik simple ja..tapi puas hati lah kot..cam

meriah..



Cik Mawar

Salam Semua..
Huk huk masa makin dekat
Cik Mawar pon makin sibuk gak lah
jahit kain dulang hantaran
jahit langsir,
boh manik kat baju hantaran
dok kumpul alamat kengkawan nak pos kan
huh..macam2 lagi lah..
cincin Untuk En.Tunang lom jumpa agi..
hujung bulan nak pi Kuantan servay barang
g Bahau nak servay cenderahati
wah wah bunyi mmg sibuk benor lah
sib baik tak kerja..
hua hua hua...

Ni pasal bunga
tak siap2 agi..
padahal wat dalam 150 Batang ja
tapi remeh kan..
kadang2 mood tak da
tapi oklah lah..
hasil tangan sendiri
tema PINK n CREAm
tu ja lah hasil nya.. hik hik



Hasil Dah siap

Bunga2 yang belom dicantumkan



Cik Mawar



Bila resah semuanya keranamu
Kadang gundah juga kerana kamu
Tapi mungkinkah kerinduan ini
turut jua engkau rasai

Lafazkanlah kasih
kalimah cinta
lafazkanlah saja
rindu milik kita

kerana hati ini
hanyalah buatmu
setulus hati ku
ku serah padamu
Oh kekasih

Kekasih janganlah kau pergi
kerana ku menyayangi mu
kerinduan ini hanyalah untuk mu
percayalah ku cinta padamu
moga realiti bukannya mimpi

Bila resah semuanya keranamu
Kadang gundah juga kerana kamu
Tapi mungkinkah kerinduan ini
turut jua engkau rasa


Cik Mawar
Huk huk.. masa makin dekat..
proses diet tak berjalan lagi nie.. aduhai..

rasa tak selesa n berat dah badan nie...


Kena Kuat kan azam lah lepas nie


tinggal 2 bulan lebih aja pun...


lau dapat turun 5KG dah ok lah rasanya...

Raso slim lah.. hua hua hua..


Tapi lau kekal cam nie okek..jgn tambah naik udah


tu parah lah namo eh... huk huk




Kad Pihak Perempuan


Kad Pihak Lelaki


* Bulan Depan lah leh Papar penuh..


Leh Jemput semua org.. he he he


Cik Mawar




Selamat Hari Raya Aidilfitri buat semua


Maaf andai ada salah silap cik Mawar, Kata2 cik Mawar yang tidak


sedar telah menyinggung perasaan kalian semua..


Tahun Nie tak berkesempatan nak wat kad2 rayo..


hua hua jadi suri rumah mmg sibuk gamak eh... hahahaha...


kad rayo pung pos 6 keping ja ha... pastu langsung tak dapat kad rayo


tu agi sedih...:(


Takpolah tahun depan pos untuk diri sendiri ja...hahahaha..


Ok berbalik pula pada persiapan PERKAHWINAN.. la la la la


Kad Kawen : ( ada yg telah diedar) hik hik masing2 mintak awal lak ...SELESAI


Baju Pengantin : Baju nikah, Baju sanding dua belah pihak, Gaun 1 set, Baju Jawa 1 Set, Baju Bollywood.... SELESAI


Pelamin : Tema Rose Pink & Cream ...SELESAI


Meja Makan & Bilik : ....SELESAI


Bunga Paha : 50 Batang ( Bunga Stokin wat sendiri) la la la ...SELESAI


Tu ja Lah Yang selesai.. Yang lain tunggu Gaji hujung bulan nie. baru leh pi shoping lak.. aduhai.. fening kepala..


Dah Dekat2 majlis nie... Kena BANYAK sangat BERSABAR...Aduhai..hati nie..mudah sangat terusik...kadang2 rasa macam malas nak fikir semua nie lak.. (CAM PARAH ) kan.. alahai...

Cik Mawar




Selamat menunaikan Ibadah puasa buat


semua kengkawan jua umat islam diseluruh Dunia


( wah cam ramai sangat lawat blog sunyi nie)


hua hua hua...


kesibukan melanda mmg tak berkesempatan nak pi CC online...


skrg nie pon.. sibuk siapkan tempahan baju raya


* tolong omak den jo.. * tapi upah leh bagi 2..hua hua hua


best2.. skrg..fanatik nak simpan duit.. bukan untuk kawen


tapi cam kato encik Tunang.. simpanan lepas kawen tu agi penting


betol2.. kawen habis sehari ja...


lepas kawen tu...yang banyak hal nya..


kang last2..ko pandang aku..aku pandang ko.. Duit tarak


dok umah ja.. hua hua..


apa pun... Selamat buat semua.. dan selamat segalanya...


salam 1 malaysia... love n miss u all.. :)

Cik Mawar
Esok ( Sabtu Bersamaan 18/6/2011)
Aku Mau balik suda Ke Pahang
huk huk..balik umah sendiri lah
dah menyemak kat rumah akak nie dekat 3 minggu dah
tiap malam kuar..mcm2 brg nak cari
mcm2 dibuat kat sini.

1.Tempah Kad kawen 2 Belah pihak, Bunting & Taq Terima kasih ( huk huk tak leh tunjuk agi demo nya )
2.Beli brg hantaran
3.Beli bahan2 wat bunga telur
4.Beli Baju raya ( tema hijau Tahun nie)
5.Beli n Pos dah kain baju melayu Encik tunang ( soh dia tempah, nnt letak baju dah siap kat dulang hantaran)
6.Dah Wat spageti Bakar n Spagetti..hua hua ( tak leh kurus dok sini..adesss)
7.Dah rasa mee bandung yg sedap kat Kota Masai
8.Jalan2 makan angin nun..hingga ke Kota Tinggi Umah Pak cik.
9.Leh On9 hari2 ( umah akak ada tenet) hahahahaha
10.Dah Pi main Blowling n Karoke ( sore punah..hahaha..nanah tinga kakak n abg ipor dengar. hahahahaha


Hua hua...byk dibuat disini Tapi kerinduaan makin menebal pada mak abah n anak2 sedara tercinta... apo2 hal pon..kono lah jugak balik esok.. he he he..

Puas suda main blowling
Seterusnya Poei Kota Tinggi Umah Pak cik



Memain Ombak ja...kat Teluk Ramunia



That My Lovely Sister


( Muka tak sama lngsung kan..huk huk Tu Lah Ciptaan ALLAH SWT unik)


belakang tu..sepupu2.main air kat teluk ramunia
huk huk.. kira 20 minit ja
dari rumah diorg..
entah bila nak pi sana lagi

Tapi yg Tak best lau pi jalan2 nie..
Duit Banyak ja kuar... hahaha
kata org nak jimat sikit.. dok umah ja.. hahahaha..nasib2. tapi takpo
duit encik tunang bagi.. so weeeeiiiiiiii sweet ja guna.. hahahaha ( Optsss ketawa nakal lak)


* Kalau lah Encik Tunang tahu betapa aku rindukan dia...


uwaaaaaaa...


Dugaan...dugaan..sabar Cik Mawar..


YA ALLAH Tenangkan Lah Hati Kami Berdua..


Amin..





Cik Mawar

Musim Hujan lak kat johor nie


Pagi tadi semangat dah kuar awal


konon nya nak aerobik, jogging, pastu main badminton


kat taman layang-layang tu..


last2...dapat jogging 1 round ja..


pastu hujan lebat


balik rumah lah apo lagi


nie kat dapur.. sambil tunggu kakak masak mee grg basah


hua hua hua..dah ado bau2 nie..


lomak kuar masa jogging tadi..habis lah...cantum semula


hahahahaha....


Semalam


poei beli sikit2 barang hantaranHandbag, Kain pasang aku n Encik tunang, Tuala, baju kemeja


hua hua...tu pon..dah bolat mato nak bayar


hari nie lau ada masa...


nak pi servay kad jemputan kawen


ngan cari kasut lak.. hik hik..


adusss.. RINDUNYA nya ngan Encik tunang :(

Cik Mawar




Salam Semua

Huk huk Semenjak tak kerja nie

nak online pon maleh dah

lagi lah nak memblog...alahai..

Sekarang nie dok umah akak

kat pasir gudang, johor

heheheh leh lah nak online sokmo

semlm baru sampai sini

maybe seminggu kot

cuti sekolah nie..

budak2 dok lah ngan ayah dia

he he he...

datang sini disamping tukar angin

nak gak servay2 barang

apa pun tak prepair lagi

huk huk...

5 bulan lebih agi..nnt sibuk puasa sibuk raya

kang kalam kabut lak...

try lah tengok sikit2.. kot2

ada yg boleh didahulukan..

Last jumpa encik tunang

bulan 3...huh..dah rindu banyak

semula nie...

huk huk...

indah rasanya dari hari kesehari

alhamdulillah..


Cik Mawar

Aku Kerja apa?
hik hik setelah aku meletak jawatan
aku diterima bekerja sebagai
jeng
jeng

Penjaga dua org budak yg comel
dan sangat lah pandaiiii
tadaaaaa
ini mereka..
Luqman Hakim & Ainul husna
so..aku dok umah abang lah
tapi tak sia-sia berenti kerja
n dok saja umah abang...
Gaji tetap jalan..
walaupon susut... tapi
berbaloi lah..
dok relax apa...
jaga diorg lagi bahagia
gelak ketawa tgk gelagat diorg
hua hua..tanpa fikir masalah org lain

Dan hari rabu ngan Jumaat
aku g kelas menjahit
(selama nie jahit cincai ja..skrg belajar dgn lebih detail)
lagipon
dekat ja ngan rumah aku
anjuran KEMAS
sebulan RM3 ja
sangat murah
skrg tgh belajar wat baju kurung ada lis..
seronok jadi pelajar semula
bila usia meningkat nie (adess cam tua sangat lak)
ha ha ha...


Sekarang Abang (Luqman Hakim )
dah sekolah kat tadika
4 Tahun.. suka dia
g sek kol 8 balik kol 12 tgh hari
so pagi2 aku dok ngan si bidadari kecil tu lah

Bila aku g kelas.. ainul husna tinggal
ngan mak ( nenek )
nnt ptg ayah dia balik mengajar
kami balik lah rumah diorg
hik hik..
jauh perjalanan ada lah dalam 15 minit
then sabtu ahad...dok rumah mak..
petang ahad balik lah rumah diorg semula
tu lah rutin aku selama 4 bulan nie
hik hik

Ainul Husna
(adik mmg pantang nampak kemera mesti senyum)

Luqman Hakim
( pic luqman Kena paksa bergambar)


Cik Mawar


7 Bulan 3 Minggu 4 Hari
Alhamdulillah
Akhirnya..ada masa @ waktu
untuk dihitung
menjelang hari bahagia
Aku & Encik Tunang

Masa Majlis abang
6.3.2011 keluarga Encik
datang untuk memenuhi jemputan
majlis perkahwinan abang
then menetapkan tarikh majlis Kami
serta penghantaran duit hantaran
(aku tgh kaya lah nie)
hua hua hua

Akhir nya
majlis di Keratong , pahang
27 November 2011
(1 Muharram 1433 Hijrah)
Genap 2 tahun kami bertunang tarikh tu
dan majlis di Sungai Manik, Perak
18.12.2011

Hua hua..lamo selang tu..
ado citernya.. mula2 encik tunang
nak wat minggu depan
tapi disebabkan kekangan yang tiba
terpaksalah.. 3 minggu selepas
(leh ikut encik tunang balik Tanjung Malim dulu)
la la la... hik hik

* Kembali Menghitung hari.. la la la

YA ALLAH, Permudahkan lah majlis kami berdua.. Tabahkan lah hati kami..jua berilah kami kesabaran dalam menerima segala dugaan yang mendatang dalam hubungan ini.. Sesungguhnya ENGKAU lebih mengetahui apa yang terbaik buat kami semua.. Amin

Cik Mawar

Wah baru 3 minggu aku

berenti kerja

rasa cam dah lama rasanya nya

hua hua hua

lau dulu hari-hari leh on9 YM, FB, Blog

skrg seminggu sekali ja leh on

tapi takpolah... tu membuktikan aku

tidak terlalu parah ngan

dunia internet nie..

hua hua hua

Nie pon on9 jab

coz bos mintak tolong jagakan cc jab

hua hua..baru tak mau on9 minggu nie

tapi takpolah...alang-alang kan..

layan jab lah.. hik hik


Daisypath Wedding tickers

Daisypath Wedding tickers

Cik Mawar FC