Cik Mawar
Sesuci Cintamu
Dapat ku membayangkan
Dari senyum bibirmu itu
Terlindung dari nyata
Aku tahu semua
Terucap kata-kata
Bisikan seluhur hatimu
Ku percaya jua sesucinya cintamu
Kukagumi sinar
Matamu yang ayuBundarnya... cantiknya...
Wajahmu sayang penyejuk rasa
Selembut hatimu
Menjadi ku bertambah sayang
Senangnya hati kini
Sejak bersamamuBertemu dan bermesra
Sering menghibur duka
Biar masa berlalu
Kasih sayang dipahatkan
Ku percaya suci cintamu
Cik Mawar



Taraaaaaaaaaa....jeng jeng..Nilah tempat kerja aku..terdetik nak citer pasal tempat kerja nie..sebab ramai gak kawan chating bertanya aku nie kerja apa...selalu sgt free..chating ja.. Dan yang terbaru Cik Sara_mono ada bertanya aku soklan tu..
Sekarang Aku bekerja kat Pusat Komputer lebih mudah org Panggil CC (Cyber Cafe).. Aku bekerja disini dah hampir 2 tahun ..bermula pada Mac 2007..Selepas menamatkan Pembelajaran Di Bandar Baru Bangi.. Dalam Jurusan...Teeetttttttt..(rahsia)..he he he..Selepas ja exzam last aku terus balik ke sini..sebab kawan aku bagi tau tempat nie perlukan pekerja..tapi Org2 dalam ja tau...Kira Proses pengantian pekerja..
Seminggu selepas aku temuduga...Aku dipanggil bekerja..Bermula dengan Gaji RM10 satu hari kerja dari Pukul 9.30 Pagi sehingga 6 Ptg...Tapi skrg gaji pon dah lain...Alhamdulillah dengan rezeki yang ada ini..Tapi tak sangka nak dekat 2 tahun aku kerja sini..Sebelom nie aku banyak gak pengalaman kerja..Masa study kat bangi Aku Part Time dekat kedai perhiasan dalaman.Anugerah Klasik- kat tingkat 1 PKNS Bandar Baru Bangi...lepas ja habis class..aku terus g kerja..Balik pukul 10 Mlm..jalan kaki ja aku sorang2 g balik asrama dekat syeksen 8..Kawasan perumahan depan Kompleks PKNS tu.Kalau siapa tau PKNS tu mesti dapat bayangkan..hehee. aku nie jenis tak ikut org..lau aku rasa benda tu aku boleh buat...aku Buat ja..Kawan2 aku yg study sama..mana ada kerja part time cam aku.Yang pntg Niat kita (nawaitu) tu penting.
Lepas tu aku pernah kerja kat cafe Politeknik Kuantan, tapi tak lama...dalam 3 bulan kot..he memory kurang pasal kerja nie..coz tak menyeronokkan sgt n ada salah seorg pekerja kat situ..suka naik kan darah aku..Aku nie..dah lah ya ya ya ja..Lau org cari pasal...Aku buat dek ( wat tak tahu)..hehe.. Aku berenti pon sebab kawan kata ada kerja kat Bangi.. Lepas nie Lah Aku jadi MINAH KILANG..hehehe Jadi Operator Kilang DENSO kat Bandar Baru Bangi, Tak sangka BEST jadi Operator nie...tapi aku nie GILa OT..so Gaji nya lumayan lah..sebab aku tak da kawan yg aku kenal kerja sama aku...kat hostel ramai budak Sabah.. so dari aku dok Hostel tgk syiling Baik aku kerja..OT OT OT.. 3 Bulan Ja kerja pon..sempat lah bagi mak abah duit gaji N Hadiahkan Handfhon Kat Kakak masa Besday dia..
Lepas tu aku berenti sebab nak sambung belajar lagi...Ha sblm nie lah aku kerja jual Ais Batu campur...Best Gak ..Tapi tak smpai sebulan dalam 18 hari ja.Kat tempat aku nie ja..Then aku sambung semula Pengajian di Tempat Lama aku belajar...Tapi masa nie..Aku tak Buat Part Time dah..Coz Banyak Lak kes2 yang tak sedap didengar kat Bandar Baru Bangi nie..Aku jadi Seram lak nak Buat Part Time..hehe..Aku Pon berjaya menamatkan Pengajian..N Akhirnya Kerja Kat XPERT PC nie...

Cik Mawar

Setiakah Aku Disini...
Pejam celik, Pejam Celik, G kerja , balik kerja sedar @ tak dah dekat 2 Tahun aku kerja sini..bukan lah masa yang lama jua bukan masa yg singkat aku kerja disini..Sepanjang bekerja disini..Dunia aku dah macam Kerja,kerja,kerja, kerja.
Boleh kira lah berapa hari aku cuti..sebulan 4 kali ..tapi ada lah aku mintak cuti balik kampung n beraya di Johor.

Ramai Gak kawan2 n Dia suruh ja aku cari kerja lain, Cari kerja yang lebih ada jaminan Like ada KWSP,Gaji lebih dr lah dari skrg n Ada alaun2 lain..Tapi Aku tak tau nak ungkap kan perasaan aku nie macam mana..Bukan aku tak nak semua tu, bila dok sorang2 n tgk kawan2 dah harta sendiri, mampu beli kereta n Beli ja apa2 ja suka tiap kali dapat gaji,Tapi bila time ada kerja tu depan mata aku jadi tawar hati lak nak pergi dari sini..Gaji aku skrg pon buat Saving n Belanjalah sikit. Tu pon hujung bln Korek tabung..hehe..Tapi bila fikir2..kawan2 aku tu gaji beribu gak..tapi nak saving pon payah...Aku ni kira Syukur leh menyimpan RM300 Sebulan..

Aku Suungguh bersyukur sgt dengan kehidupan aku skrg, selain mempunyai kerja Tetap, Aku dapat tgk kan Mak n Ayah, Adik beradik yang lain ada kehidupan sendiri n kerja luar, Tak bersediakah Aku untuk menghadapi dunia luar? Entahlah.., Jika Aku ditakdirkan Mendirikan Rumah Tangga, secara tak langsung tggjawb ku Pada suami,Jika ada jodohku dengan Sidia..Perak Lah tempat Aku Duduk nnt. Masa untk bersama emak n Abah pasti sudah kurang, Tu salah satu Alasan mengapa aku masih senang untuk bekerja disini...

Selain itu aku tak perlu untuk menghadapi tekanan dari bos, Bergaduh @ berselisih faham ngan rakan sekerja,Disebabkan Bos aku n Wife dia adalah Guru masa aku sek men. Secara tak langsung hubungan kami baik,tu Sebabnya aku kadang2 selamber ya ya ya ja ngan bos aku tu..hehehee..

Setialah Aku disini..
Erm..entahlah Masa depan tak tau apa berlaku..Tahun 2008 Kian melabuhkan tirainya..JIka Ada tawaran yang betol2 ku fikirkan baik untuk diriku jua keluarga..Mungkin akan ku pertimbangkan..Semoga Apa jua yang aku lakukan mendapat keredhaan NYA.


" YA ALLAH Peliharalah Kami walau Dimana Jua Kami Berada, Sesungguhnya ENGKAU yang Maha Mengetahui apa Yang terbaik Buat Kami" Amin
Cik Mawar




Setelah hampir 10 Tahun tak merasakan suasana beraya di Kampung..akhirnya Raya Kurban kali nie aku n keluarga sampai juga niat untuk beraya di kampung tercinta bersama nenek, n keluarga di sana..

Tapi raya kali nie pertama kali tak da rendang...kekekeke..ingat raya kat kampung ada semua tu...semua tak da mood nak buat..sebab raya haji @ sebab semua tumpu nak kurban esok lepas sembahyang raya kot..he he he
Tapi rezeki nak makan ketupat n kari ayam dapat jugak..di pagi raya yg syahdu..mak cik depan umah atok awal2 lagi dah kirimkan ketupat n kari ayam..dengan supan aku sambar dulu...mak cik2 pon semua kenen2 ja dkt aku..hehe..

Lepas ja sembahyang raya..semua dah siap2 nak menjalankan ibadah Kurban. aku pon sedia gak..tapi jadi penonton lah..hehe..siap ja masak sup tulang, hujan pon turun, alhamdulillah segala nya selesai.

petang aku, mak, mak cik, kakak n abang ipar g beraya umah nenek sedara n pak cik depan umah atok..2 buah rumah pon dah nak dekat kol 7..masuk umah mandi, siap2 nak magrib..malam tak wat pa..tgk TV ja lah reramai..musim hujan..sedap beradu ja:)

Keesokan harinya dalam kol 9.15 kami sekeluarga dgn Pak cik balik ke pahang, sebelom tu singgah rumah kakak abang ipar,kat Kuala Kangsar siap makan tgh hari, solat zuhur kami pon teruskan perjalanan...dalam kol 7 petang jugak lah baru smpai kat rumah...kak ipor dah siap masak ..lepas solat magrib semua..makan malam..kol 10 lebih aku tertelap dah..he:)

Tak sabar nya nak kembali pulang ke kampung tercinta..pasti balik pada masa akan dtg membawa kelainan...he he he...lepas nie pasti lebih bermakna.. Insyallah jika semua yang dirancang Diberkati olehNYA..amin..

Daisypath Wedding tickers

Daisypath Wedding tickers

Cik Mawar FC