Cik Mawar

wah wah wah
sekarang makin ligat aku diundang
kemajlis perkahwinan
huhuhu.. leh kato tiap bulan ado ja ha
25 tahun
molek benor lah.. nak mendirikan umah tanggo
huhuhu.. aku dapat lagi
2 jemputan . ngeh ngeh


28 Feb 2010
- Azliza * Ja Kembar ( Keratong 4)
7 mac 2010 - Rosliani ( Keratong 4 )
17 mac 2010 - Pak cik Sedara ( Paloh Inai, Pahang)
20 mac 2010 - Anak Acik Maleh ( Seremban )
12 Jun 2010 - Abang Suziyanti ( Keratong 5 ) & Adik Abang Ipar ( Keratong 3 )
13 Jun 2010 - Mazita (Keratong 4 ) & Zuriana ( Keratong 3 )
20 Jun 2010 - Adik Safuan ( Keratong 5 )
10 Julai 2010 - Dila (perantau Damai)

Semoga semua majlis
mereka berjalan lancar
dan dipermudahkan
amin..
:D



Cik Mawar

Ku pendamkan perasaan ini
Ku rahsiakan rasa hati ini
Melindungkan kasih yang berputik
Tersembunyi di dasar hati

Ku pohonkan petunjuk Ilahi
Hadirkanlah insan yang sejati
Menemani kesepian ini
Mendamaikan sekeping hati

Oh Tuhanku
Berikanlah ketenangan abadi
Untukku menghadapi
Resahnya hati ini mendambakan kasih
Insan yang ku sayang


Di hati ini
Hanya Tuhan yang tahu
Di hati ini
Aku rindu padamu
Tulus sanubari
Menantikan hadirmu
Hanyalah kau pilihanku

Kerana batasan adat dan syariat
Menguji kekuatan keteguhan iman
insan yang berkasih
Cik Mawar

huhuh..
cam dah conteng memain dah..
abang aku lah tu tambah kuning2
takpolah..
cam kanak2 riang sikit..
ceria.. huhuu

Atas tabur manik coklat tu ja. tak tau nak tulis apo

Terserlah.. kecoklatan nya.. huhuh

Semalam..
dengan niat yang tulus murni
aku wat lah lagi 2 biji kek
satu untuk kat rumah..
satu agi aku bawak kat cc
kunun nak bagi kawan2 makan
huhuhu.. last2 yang datang 4 org ja..
yang lain tak dapat dtg
ado takut polis wat roadblok lah
ado g shoping lah..
so..apa pun tak lah rezeki meke kan
huhuhuu.. aku habiskan gak
aku bagi kat akak kedai2 bawah nie
balik bawak pinggan ja
hehehe.. :D
kali nie wat kek coklat..
kawan2 kata ok lah sedap..
tapi aku tau tak setanding kedai kek agi
so.. byk agi kena belajor.. huhuhu


Cik Mawar

Gong Xi Fa Chai
buat semua yang berbangsa Cina
huhuhuhuh
Aku Bukan orang cina
so
hari
nie
aku
kena
..kerja..
...kerja...
....kerja....
.....kerja....

agak2 lau mintak gaji 3X lipat
bos bagi ko idak
hauhauhauhauahuahaha
arghhhhhhhhhhhhh..
tetiba tension

mencikkkkkkkkk betol lah rasa nie
hiss... nauzubillah..
setannnnnnn nyah ko dari membisikkan
kata2 yang tidak baikk pada aku
~Tepon dah 2 hari tak bunyi~
takpo.. takpo.. takpo..
den mmg seorang
PENYABAR
Setan ..ko tak yah lah hasut2 aku
hauhauhau..
la la la



Cik Mawar
Hehehe..
ni cobaan pertama
membuat kek yang disaluti cream
kebetulan bahan2 akak dah tinggal
lebih dia buat kek tunang abang ngah sabtu lepas
kang tak buat.. sampai rayo lah baru terguna
malam tadi gigih kan lah buat gak
dah inilah hasilnya..
huhuh siap namo den ha
Hak cipta terpelihara lah kunun nya
kuikuikui

nie lah namo lah
kek hentam kromo
leh lak wat kek blueberry guna
marble kek
muahahahaazzz..
suka2 aku ja
takpolah...
aku dan keluarga aku gak yang kena makan..
kuikuikui



Inilah Hasilnya..
bangun tidoq pagi tadi...solat..
pastu sediakan bahan
wat cream
n deco.
hentam ja.. jadilah tu
hehehee


Kek nie wat malam tadi..
kang nak wat pagi tak sempat..
so dah siap bakar dulu
simpan lam oven.he


Proses2.. mendeco
guna ja lah bahan yang ado kat rumah
tapak kek tak dok
guna lah pinggan.. hehe..
cantik gak kan ??


Yeah..akhirnya.. dlm kol 8 Pagi
siap..semuanya..
baru aku sarapan..
n siap2 g kerja..


Suruh mak potong..
kunun2 perasmian
kek cream pertamo aku wat
hehehee
nnt leh wat kek untuk semua hari lahir..
ngeh ngeh ngeh :D


Aku makan sikit nie ja.. suka wat ja
makan kureng lah..
maybe dah kenyang masa buat tu.
hehehe..

nak resepinnya ka nie?
alahai dok bawak lak resepi
hehehe.. insyallah esok lah
aku bagi resepi nya erk..:D

Resepi Cream

100 gm Gula Aising
100 gm Butter
150 gm
shortening
200 gm Krimwell
Sedikit susu pekat ( mengikut kemanisan yang disukai)

Cara Membuatnya:-

1. masukkan semua bahan kecuali susu pekat
2. Putar sehingga adunan menjadi sebati dan gula tidak kasar
3. Masukkan susu.. kemudian putar kembali.. sehingga putih
4. Siap..Kemudian boleh lah memulakan aktiviti menghias kek cream

Selamat Mencuba..

Cik Mawar
Huhuhu..
agak lama aku tak menghupdet
aku nya blog nie
banyak menda nak citer
tapi tu lah
cam tak sempat2 ja
nie pon dan kan gak..
jab agi nak balik
huhuhu..

insyallah ada kesempatan
aku citer menda2 yang berlaku
manyak menda menarik
jadi lam hidup aku semenjak 2 menjak nie
huhuh

apa2 pun aku doakan semuanya
berada dalam keadaan sihat hendaknya
dan berbahgia selalu
aminnn...


Cik Mawar

Wah wah wah..

baru skrg terasa lega.. almaklumlah..dah tak banyak kerja..huahuaa.. tak da menda nak difotostat.. mesin tu pon dah calar balar.. huahuaa.. dah beribu2.. dia nak kena cetak..lau manusia pon capek okek..hahahaha..

aku lagilah capek nak dok tegak jo ha..kek tepi mesin tu.. dia bukan reti nak masukkan kertas sendiri..ambik kertas dah siap..susun..tuh semua aku lah ngan rela hati n ikhlas buat gak.. sampai bepeluh2 aku bekerja..wah terasa betapa mencabar nya pekerjaan aku nie.. walaupun dah bertahun aku rasa semenjak dua menjak nie ja yang terasa mencabar sangat..sampai nak update blog pon tak sempat..Tapi kebun kat FB tetap dituai dengan jayanya..muahahahaazzzzz.. bukan nak wat tahyul lah..tapi nie kisah benor

Aku dok ngadu ngan bos.."penat lah..sampai nak FB pon tak sempat"

bos kata.. "eh..kang tanaman kat kebun mati lak "

muahhahazzzzz ( aku gelak sopan)

"itu sudah dituai bos..mana leh bagi mati..rugi ooo.. huahuaa,,

best kan bos aku.. hauhaua..gelak-gelak jugak

wahhhhhhhh jemputan perkahwinan kawan semakin bertambah nie..

aku update semula ya.. lau HIJAU tu yang terbaru lah aku tau

undangan Majlis Perkahwinan

Alisa Tunang ja lah.. muahahahzzz salah maklumat
28 Feb 2010 - Azliza * Ja Kembar ( Keratong 4)
20 mac 2010 - Anak Acik Maleh ( Seremban )
12 Jun 2010 - Abang Suziyanti ( Keratong 5 ) & Adik Abang Ipar ( Keratong 3 )
13 Jun 2010 - Mazita (Keratong 4 ) & Zuriana ( Keratong 3 )
20 Jun 2010 - Adik Safuan ( Keratong 5 )

wah wah..semakin rancang
nie belom akhir2 tahun agi..nampak nya..
poei makan kenduri ja lah aku tahun nie
huahuahuaa..
optsssssssss "aku nya?"
lom agi..sabor- sabor..
la la la la..

Daisypath Wedding tickers

Daisypath Wedding tickers

Cik Mawar FC