Cik Mawar

Assalamualaikum wbt.

buat semua pembaca jua
pengunjung blog ku ini
wah nampak nya sudah lama
aku tidak memblog kan diri ini
bukan nya tak berinternet dah
Tapi cuma tak da masa ja..
banyak kerja lah...
n sibuk memfacebook kan diri ngan
kawan-kawan.. huhuhu
Ramai dah kawan SEK aku memFB kan diri
huhuhuhuhuhu

wah skrg baru akhir bulan 1
tapi aku nya undangan majlis perkahwinan
dah sampai bulan 6..
n bulan 6 saja dah 4 buah rumah
aduhaiii..ramaiiiii nya org yg aku kenai
kawen tahun nie.. huahuaa..
n must be..kawan2 aku ramai
akan melangsungkan majlis tahun nie
maklumlah dah 25 Tahun
aku???? hehhehe.. tunggu kata2 ON dari encik ja
ngeh ngeh ngeh..

Malam nie.. nak poei Melati, bandar tun razak lak
huhuhu.. nak merisik.. untuk Abang ngah aku
Hari isnin tadi dia ado bawak calon nya
family kami ok ja. janji mereka suka sama suka
hehehe..malam nie..1 van kot g..
n bulan 2 tunang..Tapi tarikh nya
akan dibincangkan malam nie.. ngeh ngeh
semuaaaaaa nak langsung..huhuhuhu
Tapi maybe aku dulu kot.. abang tu kemudian
huhuhuhuh.... :D
lagipon bakal wife dia tu pon
muda dari aku..biolah mereka kumpul duit dulu.

undangan Majlis Perkahwinan

28 Feb 2010 - Azliza * Ja Kembar ( Keratong 4)
20 mac 2010 - Anak Acik Maleh ( Seremban )
12 Jun 2010 - Abang Suziyanti ( Keratong 5 ) & Adik Abang Ipar ( Keratong 3 )
13 Jun 2010 - Mazita (Keratong 4 ) & Zuriana ( Keratong 3 )

dipermhuhuhu..semua majlis aku kena hadir.. lau idak mereka mogok..aduhaiii.. mintak2 lah akuudahkan memohon cuti.. amin

Tajuk kasi gempak ja
Bukan aku nya majlis.. nak jemput kengkawan
aku nya jemputan akan menyusul..
insyallah..semoga semua nya dipermudahkan..
amin :D


Cik Mawar

KELAS BIRTHDAY CAKE - CARTOON ARTWORK



Kelas birthday Cake (Cartoon Artwork) di hadiri oleh Siti dari Taman Pasir Putih. Ni kiranya mengisi masa lapang sambil mempelajari teknik menghasilkan Birthday Cake.. Senang.. kalau ada anak sedara b'day dah tak payah beli kat kedai.. sendiri buat...
Kali ni haku nakkan hasil yang cantik. jika ada kesilapan sedikit.. haku suruh siti buang dan lukis balik. 2 kali gak lukis gambar ni.. hehehhehehe
Dan hasilnya sangat cantik.. haku sangat puas hati dengan dekorasi yang di buat oleh siti. walaupun ini adalah kali pertama siti mengenal Buttercream dan Noozle..
Thanks Siti.. rasanya ct dah dapat tempahan kowt.. sebab ari tu siap tanya haku kat mana nak beli brg2 kek.... Semoga berjaya ya siti.. Amin


huhuhuhu..entry diatas
Dirujuk di Blog INI
Apa Kaitan dengan entry ini
huhuhh
ini adalah
Kakak Kesayangan ku
satu2 nya akak yang aku ada lam dunia nie
(yang samo2 lahir dari perut mak lah)
hehhehe..
Niat akak belajar semua nie
sebab..nak ajar aku sebenarnya
sebab nnt lepas kawen
dia kata.aku tak yah kerja luar..just dok rumah..
n wat perniagaan cam nie..
huhuhu..Mulia kan niat akak aku nie..
sebab tu aku sayanggggggggg sangat kat dia..

* akak pilih naruto..sebab aku ngan abang ipor (suami dia ) suko gilozzz tgk citer naruto..
huahuahuahuaaa


Cik Mawar
Cik Mawar nak Diet???
alahaiiii.. dah rasa gemok sangat ka cik mawar kita nie?
cincin tunang tak muat ka?
ada baju2 tak muat ka?


Huahauhaa.. cam hampeh ja kan?
tanya diri sendiri..
cincin muat ja..baju semua muat agi
kecuali baju masa sek tadika..hahahaha
Tapi kan?????
semalam aku timbang berat
arghhhhhhhhhhhh berat aku naik agi

2KG!!!!!!
aduhaiii... maknanya skrg dah 50KG
ooooooooooohhhh tidak
kalau dibiarkan ..tanpa kawalan
naik 55 KG
ohhhhhh...namooooo tu masa form 6 boleh lah
sampai pak cik tegur
"uittt..ani makan apa ..gemuk ja pak cik tengok"
ohhhhh...namo ..namoo.. nak kurangkan jugak berat nie


semalam..poser sunat
yolah dari tak makan..baik wat apa yg mendtgkan manfaat
masa balik kerja mak tanya
Mak :"nnt buka poser namo makan nasi ka nie?"
Aku:"namo lah makkk..gemokkk nnt"
Mak" dah tu nak makan apa?, soh beli roti tadi tak nak"

Aku: "makan ja lah apa yang ada selain nasi"
Mak:" ikut lah"
thennn azannnn.. buka poser minum air teh 0 ngan kacang
jeling tengok mak..wat apolah
Aku:" mak masak apa tu?"

Mak: "ikan Sepat kering"
Aku:" errkkkkk!!! dapat mana sedap tu?", jarang dapat
Mak:" ada jiran jual..dia balik kampung
Thenn
"
"
Ambik pinggan, cedok nasi, makannnnnnnnn

muahahahahahaazzzzzz..
yang yok betollll...
hahahahahahaaa...
uitttttt..mana leh tahan oooo..ikan sepat kecik2 tu.. wat kering masin
sedapppppppppp,,ranguppp ooooo makan ngan nasi
hahahaaaa...
*Tapi nasi tu aku makan sikit ja okek..huhuhu

Tadi terbaca satu ayat kat tenet
camnie ayat nya....
"
'SEMUA benda kita boleh makan, cuma makan dalam kuantiti yang sikit
dan berhentilah
sebelum kenyang! Tak perlu sekat,
itu ta
k boleh, ini tak boleh...
kufur nikmat namanya...

huhuhu.
.tersentap jab.....alahai..
cam dah lamo lak aku diet..baru minggu nie start
rilek lah cik mawar..
jangan sampai kufur nikmat tuu
kang ALLAH swt Tarik selera makan
ha..baru ko tahu
hahahahahaha




Takpa2..lepas nie
just..nak diet secara sihat
tanpa menjejaskan kesihatan..
insyallah pasti berjaya
cayoukk....cayoukk..
Kita apa yang kita fikirkan
yeahhhhhhh
yang penting..hidup kena ceriaaaaaaaa:D
Barulah sihat..n muka berseri2 ja..



Cik Mawar


Ketika Cinta Bertasbih..
nie lah cerita yang memberi impak jua
pada aku dalam mencari cinta..
kisah nie ada dua part
alhamdulillah..aku dah tengok dari awal dan akhir
sungguh tidak menyesal..aku luangkan masa
penuh diselitkan ilmu dalam cerita nie
sangat baik ditonton oleh semua gol
terutamanya anak2 remaja yang bercinta
pada masa sekarang..

Kesimpulan yang aku dapat lam citer nie:-

1- Lelaki yang baik untuk perempuan yang baik, dan sebaliknya
(Memang dah tertulis dalam Al-Quran)
2- Kalau dah jodoh tak kemana, walaupun ditakdirkan akan berkahwin dengan org lain..pasti suatu hari nanti..akan kembali pada jodoh nya berkekalan..
3- ALLAH SWT mengetahui apa yang terbaik buat kita
4- ALLAH swt menurunkan dugaan untuk kita menjadi seorang yang lebih tabah, sabar dan selalu dekat dengan NYA.

Walaupun aku mungkin tidak dapat lelaki sebaik
Khairul Azzam
dalam cerita tersebut
tetapi aku bersyukur telah menjadi tunang
Khairul Nizan

"YA ALLAH Peliharalah hubungan kami berdua..jauhi lah kami dari mengikut desakan hawa nafsu dan hasutan syaitan... Sesungguhnya hanya kepada MU kami berserah..amin "


Cik Mawar
Cekodok Durian....

huhhuu,,setelah beberapa lama
tidak mempamerkan resepi2
terbaru di dalam blog

akhirnya..dengan penuh
kegigihan aku dok tenyeh2 gak kemera tu
sampai boleh digunakan

huhuhuu..
selama nie bukan tak masak

tapi lau tak da gambar tak mood
nak mengajar..hahahaha
ok..bagi yang belom penah rasa

cekodok nie.. leh cuba tau
gerenti menyengat:D
jom..kita main masak2..
sangat mudah :D

Bahan-Bahannya


1. beberapa ulas durian segar ( baru dikopeklah)
2. tepung Gandum
3. 1 sudu besar baking powder

4. Sedikit Gula
5.Secubit garam
6.Air


Bahan untuk Pencicah ( sos)


1. Durian Segar
2. Gula
3. Daun Pandan
4.Air


Cara-Cara membuatnya:-

1. Durian diasingkan dari bijinya ( ambil isinya sahaja) di kacau2..
* macam lenyek pisang, Tapi nie guna sudu ja

2. Bubuh sedikit garam , gula, baking powder, gaul sebati

3. Masukkan tepung dan sedikit air..adunan jgn terlalu keras @ terlalu cair..

4. Panaskan minyak dalam kuali.. dan masukkan tepung berkenaan

5. Apabila cekodok sudah keperangan @ garing..boleh lah diangkat..

* Gula tidak perlu terlalu banyak @ tak nak boh pon tak pa.. sebab dah buat kuahnya

kalau tak nak kuah durian leh tambah kan gula sahaja dalam adunan.:D

Cara membuat kuahnya:-

1. Masukkan durian, air, gula dan daun pandan dalam periuk

2.Kacau sehingga mendidih n pekat.. tidak perlu terlalu lama

3. Boleh lah diangkat jua dihidangkan bersama2 cekodok tadi.


Selamat mencuba :D

Cik Mawar
Malam Tadi tak tahu kenapa
tetiba ja aku tak leh tidur
mak abah dah lama terlena
aku dok pusing2..
dok bacalah doa2 semua
zikir2..tetap tak leh tidur
then aku pon tak tahu..
pukul berapa lah aku baru terlelap
huhuhuu..

semalam..kat entry
dok cinta bertasbih lah..hapo lah
last2 hari nie dapat tasbih..
huuhuhuh
*rindu sebenarnya ngan encik
dah seminggu tak bersms
masing2 tak topap:D

Pagi tadi..dok masak
cekodok durian kat dapur..
wat sarapan pagi..
ado lak bunyi motor..cam org datang
buka2 pintu..posman tunjuk
ada barang atas meja kat depan pintu tu
hehehehe..aku dah agak
mesti dari Acik Maleh nie..
alahaiii.. comel ja kotak nya
buka2..
upanya..
jeng
jeng
jeng
"
"
tadaaaaaaaaaaaaa


Tasbih, minyak wangi, kurma, kismis n buah prun rasanya :D

hehehehe..
mekasih acik..mawar suka sangat
bau minyak wangi tu
pastu tasbih kristal tu cantik
pink lak tu..
alahai..warna mawar suka..
maaf lah..mawar tak dapat
g masa acik wat kenduri nak g makkah
n g sana masa acik balik makkah
tapi acik still ingat mawar
bagi barang2 nie
mekasih acik.
mawar terharu sangat..
sayang acik sangat2....muah muah
n mekasih jugak..acik tak jemu2
masuk blog mawar nie :)


Cik Mawar


Bertuturlah cinta mengucap satu nama
Seindah goresan sabda-Mu dalam kitabku
Cinta yang bertasbih mengutus hati ini
Ku sandarkan hidup dan matiku pada-Mu


Bisikkan doaku dalam butiran tasbih
Ku panjatkan pintaku pada mu Maha Cinta
Sudah diubun-ubun cinta mengusik rasa
Tak bisa ku paksa walau hatiku menjerit


Ketika cinta bertasbih nadiku berdenyut merdu
Kembang kempis dadaku merangkai butir cinta
Garis tangan tergambar tak bisa aku menentang
Sujud syukur pada-Mu atas segala cinta



Cik Mawar

desktop
baru untuk tahun baru
huhhu..
hijauuuuuuuuuu..sejuk ja mata memandang
la la la la

*tak da mood langsung nak hupdate blog..
away..poei kek Facebook


Cik Mawar
Assalamualaikum wbt..
Buat semua pengunjung blog cik mawar yang tidak seberapa ini, dan terima kasih pada yang tidak jemu2 melawat blog mawar nie..

cik mawar mula menyusun kata-kata...
Alhamdulillah aku masih diberikan kesempatan menghirup udara dibumi ALLAH swt ini.. skrg nie.. rasa cam pelik2 ja .. kesihatan tu kurang memberangsangkan.. subuh tadi dalam pukul 4 hingga kol 5 subuh..aku tak leh tidur.. tertiba ja batuk teruk.. sampai termuntah2 lak.. dah asyik batuk..dada pun sakit..cam nak asma @ lelah lak.. tapi dalam pukul 5..dah berenti.. aku leh tidur.. bangun ja tidur ..tak da lak batuk2.. cuma dada nie ..cam rasa semput2 sikit lah.. g kerja pun.. alhamdulillah tak da batuk2 cam subuh tadi.. erm..pelik2 kan... tapi apa pun..alhamdulillah..aku dapat berkerja dengan tenang tanpa batuk tu :)

Pagi tadi ada seorang akak..PM kat YM aku.. hehehee.. sempat lah sembang sekejab..n sempat gak aku bagi cadangan kat akak nie.. n mungkin cadangan nie berguna jua buat aku dimasa depan @ kepada wanita2 lain diluar sana.. hahahahaha

akak : hai
aku : salam akak
akak : Hari nie hari lahir akak tau
aku: oh..semoga panjang umur, dimurahkan rezeki.. amin
tak g selebret (hentam ja BI nie) mana2 ka hari nie?
akak : erm..senyum dalam tangisan nie..
aku : eh..kenapa lak? abang tak wish ka?
Akak : tak pun ..dia tidoq
Aku: hehehehe..nnt dia bangun dia wish lah tu
Akak: bukan apa..tapi setiap tahun mmg gitu..
Aku : alah. akak senang ja.. tulis kat pintu bilik mandi.. akak tulis cam nie "ABANG HARI NI HARI JADI SYG TAU"
akak : hahahahahaha..
aku : lau dia tak perasan gak.. akak letak kat dinding bilik mandi lak.. wat tulisan besar2.. lau leh..wat cam wallpaper.. kuikui.. mesti dia ingat sokmo nnt :)
akak : hahahaha
aku : lelaki nie akak..kita kena jujur ja terus.. diorang bukan faham lau kita kias2.. ( ecehh ecehh.. lau aku ngan encik pun..kadang2 majuk tak tentu pasal..bila tanya kenapa namo jawab..hahahahah)...kunun2 encik faham..padahal dia tak faham pun.. hahahaha.. biolah..
akak: macam ada pengalaman ja nie..
aku : hehehe.mawar lom kawen..tapi tu lah yang biasa terjadi.. lelaki biasalah ..bab2 cam nie diorg kurang elert sikit.. ( * tapi tak semuanya lah )
akak : hehehe..oklah akak nak sambung basuh kain.
aku : ok akak..hapy nice day..

huhuhuhuhu.. apa pun terpulang pada individu masing2.. ada yang tak anggap benda2 nie semua penting.. laki nak ingat ko.. tak ingat ko.. terpulang.. kadang2 ada yang suami dok ingat.. isteri lak wat tak tahu.. hahahaa.. bak kata akak tu.. nasib badan lah. hehehehe.. wat masa nie.. encik ingat ja lah.* aku ja ada sekali tu tak ingat besday dia.. hahahaha.. dia tak kisah pung.. encik tu .selagi tepon dia ado wat reminder ok lah ..hahahahahaa.. dia pun dah bagi tau awal2.. kadang2 dia lupa.. maklumlah manyak benda nak fikir.. Tapi tahun lepas.. ucapan besday dia bagi kat aku.. mmg menusuk kalbu.. huhuhuhuhu tettttttttttttttttttttt...
Cik Mawar
*Klik pic untuk lebih jelas n nyata..


Cik Mawar

Seorang gadis kecil bertanya ayahnya, “Ayah ceritakanlah padaku perihal muslimah sejati?” Si ayah pun menjawab,
“Anakku,seorang muslimah sejati bukan dilihat dari kecantikan dan keayuan wajahnya semata-mata.Wajahnya hanyalah satu peranan yang amat kecil,tetapi muslimah sejati dilihat dari kecantikan dan ketulusan hatinya yang tersembunyi. Itulah yang terbaik”. Si ayah terus menyambung, “Muslimah sejati juga tidak dilihat dari bentuk tubuh badannya yang mempersona,tetapi dilihat dari sejauh mana ia menutupi bentuk tubuhnya yang mempersona itu".

"Muslimah sejati bukanlah dilihat dari sebanyak mana kebaikan yang diberikannya ,tetapi dari keikhlasan ketika ia memberikan segala kebaikan itu.Muslimah sejati bukanlah dilihat dari seberapa indah lantunan suaranya tetapi dilihat dari apa yang sering mulutnya bicarakan.Muslimah sejati bukan dilihat dari keahliannya berbahasa,tetapi dilihat dari bagaimana caranya ia berbicara dan berhujah kebenaran"

“Ketahuilah muslimah sejati bukan dilihat dari keberaniannya dalam berpakaian grand tetapi dilihat dari sejauh mana ia berani mempertahankan kehormatannya melalui apa yang dipakainya. Muslimah sejati bukan dilihat dari kekhuwatirannya digoda orang di tepi jalanan tetapi dilihat dari kekhuwatirannya dirinyalah yang mengundang orang tergoda".

"Muslimah sejati bukanlah dilihat dari seberapa banyak dan besarnya ujian yang ia jalani tetapi dilihat dari sejauh mana ia menghadapi ujian itu dengan penuh rasa redha dan kehambaan kepada TUHAN nya,dan ia sentiasa bersyukur dengan segala kurniaan yang diberi.Dan ingatlah anakku muslimah sejati bukan dilihat dari sifat mesranya dalam bergaul tetapi dilihat dari sejauh mana ia mampu menjaga kehormatan dirinya dalam bergaul”

* Jika kita bukan muslimah sejati..tidak mustahil kita pun boleh menjadi Muslimah sejati :)
Cik Mawar


Adam ku.

Kau sebenarnya imam dan aku adalah makmum. Aku adalah pengikutmu kerana kau adalah ketua. Jika kau benar, maka benarlah aku. Jika kau lalai, maka lalailah aku. Wahai Adam, kau punya kelebihan akal maka aku kelebihan nafsu. Akal mu 9, nafsu mu 1. Akal ku 1, nafsu ku beribu. Oleh itu, Adam, pimpinlah tangan ku kerana aku sering lalai dan leka, sering tergelincir ditolak nafsu dan konco2nya.

Adam ku.

Aku suka kalau kau mengimami solat ku pada setiap waktu. Akan ku aminkan doa mu agar kelak luas syurga ku. Lebih aku suka kalau kau bangunkn aku bertahajud bersama mu agar nnti diberkati Ya Rabbi. Kenalkanlah aku kpd mjlis2 agama. Ajarilah aku memahami Al-Quran. Kau ajaklah aku mengalunkn jantung Kitabullah di mlm Jumaat yg penuh barakah. Khabarkn pada ku ttg fardu2 yg patut aku tahu. Bimbinglah aku dgn amar ma’ruf dan nahi mungkar.

Adam ku.

Ajari aku agar menjadi isteri mu yg solehah. Didiklah aku supaya menjadi permata di kaca lembah. Selimutkn aku dgn iman dan taqwa bekalan ke jln Allah. Ingatkn aku supaya hormat, tunduk dan patuh kepada mu setiap waktu. Tolonglah aku Adam agar aku x beku. Bantulah aku agar otak ku x buntu. Selamatkanlah aku drpd seksa api neraka yg x bisa aku tanggung. Pimpinlah aku mnuju Nur al Jannah. Tarbiahlah aku agr kelak aku menjadi calon srikandi solehah. Bantulah aku dlm mnyemai sift mahmudah. Moga aku dpt menjadi secerdik Aisyah Humairah, setulus hati dan kasih laksana Siti Khadijah, sezuhud dan sepatuh Rabiatul Adawiyah, sekuat iman umpama taatnya Sumayyah, seikhlas dan semurni hati Halimatus Saadiah. Seindah hiasan adalah wanita solehah., moga aku hiasan terindah hidup mu Adam ku.


*dipetik dari blog seorg sahabat
Cik Mawar


Tika kita bersua hati mula tergoda
Payah nak dilupakan walau seketika
Tidak pernah terduga cinta mula berputik
Bagai kan tak percaya aku jatuh hati

Kaulah kekasih yang amat ku sayang
Andai tidak bersua pastinya ku merindu
Kerana hati dah tertawan
Kerana cinta dah terbena
Yang pasti kini
Hanya kau saja bertakhta di hati ini
Kan ku tunggu kau sunting diriku sayang
Kan kita bina istana cinta
Kau kekasih hatiku selama-lamanya

Hati usah diduga hanya mengundah resah
Cinta di hati ini hanyalah untukmu
Kau kesayanganku penyeri hidup ini
Haruman kasihmu melekat di jiwa

Cik Mawar

Selamat Tahun baru
kepada semua pelawat Blog
Cik mawar..
Oh sedar tak sedar dah 4 Januri 2010
nie entry pertama aku rupanya
tak perasan lak
dah beberapa hari aku tak post something
alahai..bukan apa
sibuk sikit..
almaklumlah..tahun baru
ada ja perubahan baru..
Tapi satu ja yang still sama
aku masih giat and gian main games
kat facebook..tu kdg2 lupa
nak wat entry..
muahahahahahahzzzz ( ketawa nakal)

Sabtu 2 Januari 2010
aku ngan bos sibuk kemas cc
ubah kedudukan PC..
nampak sikit cam ada perubahan lah kunun nya
dan mmg nampak lain dari sblm nie
lau pertama kali masuk
cam rasa.. nak pindah lak..(cam tongkang pecah)
hahahahahaha
*Cik Kuna ko mesti tekejut nnt tgk cc nie nnt
Tapi pengubahsuaian ini
lebih memberi keselesaan pada pelanggan

Then aku dah soh bos beli langsir
so..gambar CC baru ini
akan dilampirkan
jika aku dan siap jahit langsirnya
Dan digantung dengan jayanya..
kuikuikui

* aduhaii.. sini musim hujan ja
aku sejukkkkkkk sangat..
pakai baju 3 lapis pon
sejuk sampai ketulang agi..
adesss..

# windu encik..
masing2 kehring
dah beberapa hari tak topap :(
uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa


Daisypath Wedding tickers

Daisypath Wedding tickers

Cik Mawar FC