Cik Mawar
1)Lubang ape yang rasanye hangat, nikmat dan nyaman?
Answer: LUBANGun pagi2, tarik selimut pastu lu tido balik.....


2)Minyak ape yang disukai oleh lelaki?
Answer: MINYAKsikan pertandingan bolasepak Liga-M opp!!! salah EPL laaa


3)Kuih ape yang bungkusnya di dalam, isinya di luar?
Answer: Kuih salah bikin.


4)Binatang ape yang power dlm bab berKarate?
Answer: Kuda belang....cube kira brape black belt dia ade.


5)Siape yang menemukan dompet kulit?
Answer: Yang menemukan dompet kulit tersebut tolong pulangkan kepada saye.


7)Pintu ape yang walaupun dengan 10 org pun tak leh nak tolak?
Answer: Pintu yang ade tulis 'TARIK'


8)Saya ade 3 kepala,4 tangan dan 5 kaki...siapakah saya?
Answer: Pembohong...


9)Apa dia 'Jauh di mata, dekat di hati'?
Answer: Usus


10)Binatang ape yang seluruh anggota tubuhnya kat kepala?
Answer: Kutu rambut


11)Nenek sape jalannya meloncat-loncat?
Answer: Neneknye si katak


12)Kenape lelaki jarang kene penyakit anjing gila?
Answer: Sbb lelaki ni kan 'buaya'


13)Ape beza sekretari baik ngan sekretari kurang baik?
Answer:Sekretari baik..................'Selamat pagi Boss'
Sekretari kurang baik...........'Dah pagi ni Boss'


14)Ape persamaan Michael Jordan ngan Michael Jackson?
Answer: Dua-dua tak kenal korang...heheheh


15)Tukang ape yang kalau dipanggil, die menjenguk ke atas?
Answer: Tukang gali kubur


16)Nak mencari sikit punye susah, bile dah dapat buang, ape bendanya?
Answer: Tahi hidung


17)Ape persamaan kain jemuran ngan telefon?
Answer: Dua-dua kalau dah 'kringgg' bole diangkat...


18)Knape pokok kelapa kat depan rumah harus ditebang?
Answer: Mestilah kene tebang, sape nak cabut pokok kelapa ....gile
ape...


19)Gajah terbang dengan ape?
Answer: Dengan susah payah......



hehehehehehe..../me gelak guling2...
Cik Mawar
Apasal la manusia malas sembahyang,
Tuhan kasi manusia jasad siap dengan bayang - bayang,
Bukan ke lebih beruntung daripada tiang,
Berdiri tanpa roh malam & siang...


Apasal la manusia malas sembahyang,
Kerja dah best keluarga pun dah senang,
Negara pun dah aman tidak lagi hidup berdagang,
Takkan lima minit lima waktu manusia tak boleh luang.....


Apasal la manusia malas sembahyang,
Tuhan kasi otak supaya manusia tak bangang,
Tuhan kasi ilmu boleh fikir susah senang,
Tuhan kasi nikmat kenapa manusia tak kenang...


Apasal la manusia malas sembahyang,
Main bola manusia sanggup sampai petang,
Beli tiket konsert manusia sanggup beratur panjang,
Apa la manusia ingat masuk syurga boleh hutang...?


Apasal la manusia malas sembahyang,
manusia kena ingat umur tu bukannya panjang,
Pagi Kita sihat petang boleh kejang,
Nanti dalam kubur kena balun sorang - sorang....


Apasal la manusia malas sembahyang,
Siksa neraka Cuba la manusia bayang,
Perjalanan akhirat memang terlalu panjang,
Janji Allah Taala akan tertunai tak siapa bolehHalang!!!



Renung2kan Dan Selamat BeramaL!!.....Yg. Baik tuh dari ALLAH, yg. Buruk tuh Dari kite sume arrr.....( Peringatan Buat Aku n semua yg bergelar MANUSIA)
Cik Mawar

Alhamdulillah dah genap 23 tahun umur aku nie..pada 23 November 2008..he he he.. Tahun nie tak da pezen..Tapi Tahun antara Besday aku Yang Best lah..
Mula ja detik 12 malam..masuk dah msg n MMS dari kawan2..aduss..syahdu rasanya.. Ramai nya insan yg menyayangi aku selama ini.. Alhamdulillah..aku bersyukur sgt..siang hari ja.. adik beradik lak tepon n msg besday kat aku... Adus syahdunya besday tahun nie...
Walaupon tak da Kek @ pezen..Aku bersyukur sgt...alhamdulillah...ngan Limpah kurnianya..Aku masih diberikan kesempatan untuk bernafas di bumi NYA ni...pagi..aku dok kemas umah ja....sarapan nasi ayam.. nasi kenduri umah jiran malam tadi ..hehe..perangat semula..kol 11 lebih aku siap2 nak g kenduri...dlm 12 lebih gak lah g umah kawan...ada 2 buah..pengantin dah dtg aku pon g umah lagi satu... wah..yg kawin semua adik2 pada aku ja...hehee..terfikir gak..bila lah sampai masa aku nie..hehehehe...Lom sampai masanya..so lau nak pon...lom ada lagi..ermmmmm...
Penantin lelaki sampai dlm dekat kol 2 gak lah..kawan aku nie kenal masa belajar kat bangi..dia sangkut ngan abang sebelah hostel kami...geng2 dak sabah...sampai gak jodoh diorg.. kira rombongan tu kebanyakan aku kenal lah..yerlah dok bangi 2 tahun. pastu budak2 kilang tempat aku pernah kerja jadi OPerator 3 bulan hehehe.... tapi yg paling tak sangka exbf aku ada dtg gak..ermmmmm...aku benci dia ka?..entah..tapi yg penting aku langsung tak da hati kat dia... abang angkat aku pon ada dtg..aku ngan dia ja, ya lah lama tak jumpa..last jumpa masa pengantin nie tunang..tu pon sekejab...windu2 gak lah.. hehehee... pengantin sibuk begambor ja..aku tunggu gak..lama nya lah ...dalam kol 4.30pm aku balik...tak larat dah nak tunggu..aku dah lah g sorang2...
Semoga aku dipanjangkan Umur dengan penuh keberkatan, dimurahkan rezeki, dan menjadi Anak yang Solehah, Wanita Solehah, Aminnnnn....
Cik Mawar
TUHAN berkata:

" Ketika aku menciptakan seorang wanita, dia diharuskan untuk menjadi seorang yang istimewa. Aku membuat bahunya cukup kuat untuk menampung dunia, namun harus cukup lembut untuk memberikan kenyamanan".

" Aku memberikan kekuatan dari dalam untuk mampu melahirkan anak dan menerima penolakan yang sering kali datang daripada anak-anaknya".

"Aku memberinya kekerasan untuk membuatnya tetap tegar ketika orang-orang lain menyerah, dan mengasuh keluarganya dengan penderitaan dan kelelahan tanpa mengeluh".

"Aku memberinya kepekaan untuk mencintai anak-anaknya dalam setiap keadaan, bahkan ketika anaknya bersikap sangat menyakiti hatinya".

"Aku memberinya kekuatan untuk menyokong suaminya dalam kegagalannya dan melengkapi dengan tulang rusuk suaminya untuk melindungi hatinya".

" Aku memberinya kebijaksanaan untuk mengetahui bahawa seorang suami yang baik takkan pernah menyakiti isterinya, tetapi kadang menguji kekuatannya dan ketetapan hatinya berada di sisi suaminya tanpa ragu".

" Dan akhirnya, aku memberinya AIR MATA untuk dititiskan. Ini adalah Khusus miliknya untuk digunakan bila-bila masa yang diperlukan".

Kecantikan seorang wanita bukanlah dari pakaian yang dipakainya, susuk yang ditampilkan atau bagaimana dia menyisir rambutnya, .........Tetapi kecantikan wanita harus dilihat dari matanya, kerana itulah pintu hatinya.
Cik Mawar
Udang Masak Kari bersama Terung

Selamat Hari Lahir Buat Mak tersayang 20 NoVember 1955 , Tahun nie mak Dah 53 Tahun, aku pon dah 23 tahun he he he... Tapi ahad nie baru aku Genap 23 tahun..la la la...Apolah Kejutan hari lahir tahun nie erk? Sabtu n Ahad nie aku cuti...kawan aku kawin ahad nie..sabtu jiran aku lak wat kenduri Marhaban cucu dia...Kembar 3..fuhhhhhh..Murah rezeki tu..


Hadiah Tahun ni untuk Mak Lom bagi lagi ...sebenarnya..anak2 dia semua dalam kegawatan..hehehe..tahun Lepas dah bagi cincin emas sebentuk..tahun nie..nnt aku fikirkan..lambat sikit pon enggak mengapa..Mak ku sporting..:).


Lau Nak kira Bagi hadiah besday..Bulan November lah paling PANASSSS..kekeke..coz 5 org dalam Family aku besday bulan November, bermula ngan Bang Lang 1 Nov, adik 3 Nov, Mak 20 Nov, Aku 23 Nov n anak Bang Lang luqman Hakim Lahir tahun lepas 26 Nov...huhuh Very Meriah lah Bln Nov dalam keluarga aku nie...


Apa kaitan Udang masak Kari tu????...ha ha ha..camnie citer nya...petang semalam..balik kerja..fikir gak..dah tak bagi apo kat mak..nak beli kek..tak best lak...smpai umah..aku g kedai beli lauk nak masak malam nie... tgk ada udang..segar2..erm sedap gak nie..beli lah sikit, ngan sayur, ikan n barang dapur sikit..smpai umah siang udang n ikan..rempah kari dah beli...ambik terung kat tepi umah..abah tanam..lepas solat mula operasi...Kari nie tak letak santan..Like kari MAMAK lah..he he.


Tunggu Abah balik masjid..baru kami makan, Abah, Mak, Adik,Bang Ngah n Aku... Lauk Malam nie..Da Kari udang, ikan grg, ikan sambal, n ulam kerabu..n air sirap suam.... Aku skrg tgh Diet kunun nya..hehe tak makan malam..tapi sebab Besday MAk ...aku makan lah sesama.. tgk mak makan bertambah gak... suka aku tgk.. pastu..makan abah wat lawak lak..mmh Happy lah malam tadi..abang long n kakak tepon ja mak ..ucap besday kat mak..

Semoga Mak dipanjangkan Umur, diberikan kesihatan dan Dipelihara Oleh Ilahi Walau dimana Jua Mak berada..amin....Mawar Sayang Mak...Kasihmu tidak Terbalas hingga hafas Terakhir Mawar...

Cik Mawar
I have tagged you:- share 7 facts about yourself on your blog, some random, some weird. Tag 7 people at the end of your post by leaving their names as well as links to their blogs. Let them know they are tagged by leaving a comment on their blog.Fakta ttg Cik Mawar....

...::UBI KAYU::..
wow...sedap nie makan waktu petang2..masa kecik2 aku ingat lagi..mak rajin tanam pokok ubi kayu...masa tolong mak bersihkan belakang umah..mak bakar sampah..aku ambik ubi..letak lam longgokan sampah tu..bila dah habis, ubi kayu..masakkk oooooooo..makan panas..perghhhh. rindunya aku saat tu..

...::PELITA AYAM::..
Pelita Ayam???? apa nie? aku tak pernah dengar lak...lau pelita yang pasang hari raya tu aku tau lah..hehehehe.
...::TANAH MERAH::..
ermm...Tanah Merah..kat Kelantan kan? namo tempat tu..tapi aku nie Kelantan pon lom pernah sampai...so Tanah Merah yang aku biasa nampak pon..Tanah merah yang kalau hujan tu jadi lecak...kat kawasan tempat tinggal aku..dah jarang nampak tanah merah..semua jalan dah berturap oooo...

...::MINYAK GAS @ MINYAK TANAH
Umah aku lau nak jumpa Minyak Gas sekarang time nak raya ja..hehehe..nak isi pelita...tapi sekarang aku rasa tak guna dah..abah kata minyak gas dah mahal...dia guna minyak apo tah.. minyak diesel ka erk?..entah..adik yang selalu g beli..tugas aku isi minyak kat pelita n pasang.

....::BERAT 40KG::..
Berat 40 KG..wah tahun bila ya berat aku macam nie....nie pon dah 50KG..lau aku diet pon lom tentu turun 40KG..huhuhu... lau turun tu..mesti aku tak makan..@ aku merana kot.. tapi cam tak cayalah...aku leh dapat berat tu.

....::Cik Mawar & KAKAK::..
Aku n kakak...wahh mmg rapat..sebab kami berdua ja anak perempuan lam umah tu...dia lah kakak aku yg baik, dia lah lah masyam..dia lah segala-galanya pada aku.. tapi aku dah ada 2 kak ipor..he he..kira aku nie kayo ngan kak ipor lah nnt..n adik ipor perempuan.

....::TERBANG::..
Terbang?..pasal naik kapal terbang ka nie? huuh..lom pernah lagi...lau naik pelampung kat waterworld cam nak terbang adolah..masa tu rasa nyawa nie dihujung tanduk dah..fuhhhh tobat tak naik dah..games...air tu...mmg aku tak nakkkkkk...
Cik Mawar
Ali r.a berkata bahawa Rasulullah S.A.W ada bersabda bahawa Sabar itu ada tiga:-

i- Sabar terhadap musibah yakni sabar dan tidak merasa marah terhadap musibah yang menimpa sebaliknya dia menerima dengan baik musibah itu. Maka Allah S.W.T mencatatkan baginya yakni mentakdiekan atau menyuruh menulis di Luh Mahfuz 300 darjat yakni yang tinggi di syurga dan setiap satu darjat itu seperti langit dan bumi.

ii- Barang siapa yang bersabar dalam dalam taat yakni mengerjakan dan menanggung kesukaran itu makan ALLAH S.W.T akan mencatatkan baginya 600 darjat yang mana antara satu darjat itu seperti permukaan bumi yang atas hingga ke penghabisan bumi yang terakhir.

iii- Barang siapa bersabar dari segi maksiat, yakni meninggalkan kerja-kerja maksiat maka ALLAH S.W.T akan mencatatkan baginya 900 darjah yang mana setiap satu darjat antara satu darjat itu seperti permukaan bumi hingga sampai ke arasy dan dia adalah makhluk yang paling tinggi darjatnya 2 kali ganda .

Sabar menjauhi segala yang diharamkan itu martabatnya paling TINGGI di sisi ALLAH S.W.T
Cik Mawar
fuhhhhhhhh...dah lama tak masukkan bahan dalam blog aku nie... sampai semalam buka lupa lak password nya..aku pon bantailah letak password yang biasa aku guna..biasanya ada 3 ja password aku guna lam mendaftar2 nie.. he he he.

Akhirnya ter open gak blog nie...sayu pulak bila aku masuk lam blog aku nie., org ada blog, aku nak buat blog, blog org penuh info, cantik2, blog aku suram ja.. he he

tadi cubalah lah nak edit tambah bahan..alih2 otak aku lak jem...lau ada roti leh gak sapu makan,
nie biskut kering pon tak da ..adussssssss...
takpolah..nnt ada masa aku cari info nak suntik boh lam blog nie..
wasalam.....amin

Daisypath Wedding tickers

Daisypath Wedding tickers

Cik Mawar FC