Cik Mawar

yeahhhh

esok cuti

ado jugak insan nak usung aku

bawak g jenjalan

yeah yeah..

best...

jumpa lagi di lain hari

assalamualaikum

Cik Mawar


"Jemput Datang Tau"
hik hik hik..
Insyaallah jika tiada aral saya akan dtg ya
wahhhh
nampaknya
musim walimatul urus kembali
boleh kata tiap minggu ado.. huhuh
memeriah kan hidupku..
alhamdulillah semakin ramai rakan2 ku
akan mendirikan rumah tangga.. :)
diorg bahgia..aku turut bahgia sama ..

Hari Nie 23 May 2010 - Azlina Arbain (keratong 4)
29 May 2010 - Linda ( keratong 1)
6 Jun 2010 - Rohayu Muis ( Keratong 2 )
12 Jun 2010 - Adik Ipar akak aku @ Mala ( Keratong 3)
- Abang Uji ( Keratong 5)
13 Jun 2010 - Mazita N aziz ( keratong 4 )
- Zuriana Kamis (Keratong 3)
20 Jun 2010 - Adik Safuan ( keratong 5)
- Shuhada ( Perantau Damai @ keratong 8 )
26 Jun 2010 - Aju ( Muadzam Shah)

huhuhuhhuu
meriah2..semoga semua majlis mereka
berjalan lancar dan diberkati
amin...

Cik Mawar

Assalamualaikum wbt
ehem ehem..selamat hari Sabtu
hik hik.. sejuk sungguh pagi nie
mendung kat keratong nie ha..
permai ja.. TAPI aku Laporrrr lah camnie :(
dah makang nasi goreng satu pinggan penuh
ngan ayam masak kicap.. huhuhuhu..
nyesal tak bawak bekal..


wah wah..dtg2 jenguk blog
ado TAG lak dari blog
cik Lya colour tu
cam best..so enjoyyyy


Tugasan TAG : 23 Perkara Yang Mungkin Korang Tak Tahu Mengenai Aku.
(a) Tulis 23 perkara rawak (random) tentang diri anda (tak kisah samada ianya fakta, angan-angan, cita-cita atau imaginasi korang )
(b) Sampaikan TAG ini kepada sekurangnya 5 orang rakan blog korang.
(c) Sila ikut peraturan ! Kalo tak ikut peraturan, di mana keseronokan "TAG-TAGGED-TAGGING" ni beb ! :P

23 about me:-

1. Ado lesen Motor n kereta..Tapi leh bawak motor ja
2. Suka Berkawa & ramai kawan
3.Tak sabor nak kawen..nak Jaga suami.. hik hik..nak ado anak :D
4.Sangat Sukakan budak2.
5.GARANG
6.Mudah Sangat Merajuk n Kecik Hati
7.Kuat Makan..
8.JUJUR dan SETIA.. (huk huk huk)
9.Mudah tertidur..*dok sempat baca doa tau2 dah pagi.. hahaha
10.Org kato den nie lawak..tanpo den sunyi rasonya.. hik hik.. (ya kot)
11.Suka Mengembirakan org lain
12. G kerja Sokmo lewat..hahahaahaa
13.Pandai Nyanyi lam jamban..( kdg2 cam ado lagu baru ja aku cipta)
14. Tak reti main apa jenis alatan muzik pon
15.Mempunyai Pelbagai akaun Bank
16. PENYABAR
17. Tak reti nak gaduh..(kang kena marah aku nangis..budus GARANG ko nie)
hahahaahahahaa
18.Kerja Kat Cyber Cafe Kampung (kecil kecilan PC ada 12 ja)
19.Pernah Belajar kat KOLEJ BAKERY
20. Tunang En. Mohd Khairul Nizan Zakaria
21.Mudah merindui (perindu tegar) hahaahaha
22. Dah berenti Main mana2 games kat Facebook
23.Suka Jawab tag..tag lah lagi ya.. he he he

Oh...pastinya aku pening lalat nak mikir
sampai 23 about me nie
apa pong..
selesai suda
see u in next TAG.
huhauhauhaa..

*namo Tag 5 org..nak tag semua yang sudi menjawab
pelawat pon dipersilakan jawab ya..
hik hik :D
(sbb bukan contest kan..tak yah ikut peraturan :P )

sekian.. Adios.

Cik Mawar


tengok..
aku dah wat hidup tanpa perasaan
kerja..kerja..kerja
huhuhuhu..

away..
bezy2..
Cik Mawar

huhuhuhu..
tak sangka kan?ini kali pertama layan
Contest..pastu pasal


"CONTEST SENYUMAN PALING MENAWAN"
..


huhuhhu
Cik Lya Kolor lah nie ajak
den apo lagi layannnnn kan lah eh..
hik hik hik
kunun nak bagi tauden pon ado senyuman menawan
la la la la
contest ni asalnya di anjurkan oleh miss chentazetty
so sapa2 nak join sila ke blog beliau



And This..my smile :D

Anda Yang Menentukan.. hahaahaa

ada soklan skali dgn contest ni

"nape anda suka senyum??"

1. Senyum must be lah SEDEKAH kan..
2. Senyumlah..mn tau ado org nak ambik gambar curik kan?
hahahaahah ( ado ko? )
3. Nampak cam muka suci ja bila senyum2 nie.. hahaha
ado cahaya.. cam kawan kato
(cahaya ahli syurga)
hahahaah... adesss
4.Senyum bila org senyum kat kita...
5. Bila saya malu..saya senyum2.. cam cat malu2 tu

Apa pon.. SENYUM memang perlu
dalam kehidupan
smileeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee ( @_@)

Contest ini digalakkan kepada

Cik Kuna
Cik Fasha
Cikgu Aida
Adik Rosey
Cik Put3

And

* Sapo raso ada senyuman menawan
leh lah join cam den nie
hik hik hik



Cik Mawar

Semalam
aku balik kerja awal sikit dari biasa
tetiba kawan ajak poei Bahau lak
hantar si Cik Kakuna kelip2 tu
poei stesen bas bahau
dia naik bas kol 7.30 mlm
huhuhuh.. poei dari sini 5.30 ptg
pastu makang2 kat KFC jab
then..baru g stesen bas
n balik
huhhhhuh...
hujan..kilat..petir..
sampai kat rumah
tu pasal.
poei 30 minit..
balik 1 jam
dok leh laju2..
nyawa sangat berharga
kawan aku yang drive tu lagi lah
ingat anak suami kat rumah
n tanggungjawab dia bawak aku
selamat sampai kerumah
hik hik



walaupon sekejab
tapi saat2 bersama teman2 nie
memang best.. huhhuh
nnt akan menyusul
maybe nak wat perjumpaan untuk kawan2 sek
bulan 6 nie kot
tunggu kawan dok kat sabah balik sini
semoga semuanya dipermudahkan
amin..
Cik Mawar
Semalam 14 May 2010

genap lah umur
Ainul Husna 1 tahun

pejam celik.pejam celik.. cepat betol
masa berlalu..
huhuhuhuhu..
disebabkan kak ipar ON CALL minggu nie
so..abang hantar aku balik rumah pagi tadi
so 2 malam lah tidoq sana..
masa sesi potong kekkami2 ja ada..
tu pon jenuh..terpekik2.. terjerit nak soh husna ngan luqman tengok kemera
hahahaaha..lucu lah diorg tutu lah..kak ipor kata
"sib baik tak ajak org dtg..lau idak wat malu ja"
hahahaa..ado setengah budak suko bergambardiorg nie..payah.. ikut perangai ayah dia kot
huhhuhuhuh...
apo pong.. nie lah gambor terbaik..yang boleh dipaparkan
untuk tatapan semua.. hik hik :D




And
last sekali ngan acik mawar
hikhikhik..kena edit
masa tu muka berminyak
baru siap memasak kat dapur
dan cam bibik ha..hahahahaah



segalanya selesai dengan jayanya

malam tadi aku online
sampai kol 12 lebih gak lah..
huhuhuhuhu..
sambil makan kek he..:D

Cik Mawar


Esok Aku nak cuti..
huhuhuhuhu
petang nie nak g Chanis tidur umah abang
kebetulan esok besday
Ainul Husna.

Genap setahun

Luqman Hakim lak

Bulan 11 Genap Lah 3 Tahun
wah cepat betol masa berlalu..

Nak Dijadikan citer
kak ipar msg pagi tadi katanya
dah tempah kek ..nak ambik2 gambar lah
*kemera tepon aku semestinya nak digunakan
so..aku pon mula niat nak kerja esok
tak jadilah
huhhuhuu.. petang nie abang ambik g umah dia
esok cuti...jago bebudak beduo tu la

Scrapbook at WiddlyTinks.com



Cik Mawar
Baru Habis Tengok movie..
hauhuahuaa.. best kerja camnie
layan blog, layan FB..pastu tengok movie..
bos siap belikan mamee sebab
tengok movie dia kata kena makan2.
cam lam pawagam..hahaha
ha...sapo2 nak merasa cam aku
leh apply kerja sini lepas aku berenti ya???
huhhuh..
tempat aku kerja nie..bahagi 2 bahagian
satu cc aku kerja..n sebelah pejabat Takaful Ikhlas
kawan aku kerja kat situ pun ikhlas gak
hahahaha..dia lah yang menyebabkan aku kerja sini
lepas ja habis last exam kat bangi kawan tu suruh balik sini
sebab ada kerja kosong kat sini..
alhamdulillah dah 3 tahun aku kerja sini
dia kerja Pejabat sebelah 4 tahun
huhhhhuhuh.. pagi tadi mak wat lempeng ja
aku pepagi mmg jarang2 ada mood nak masak.. huhhuu
pastu makan ja lah oat.. & air Teh 'o' (menjaga kesihatan jantung)huhuu
tgh hari tak da lak lapar cam makan nasi smlm
maybe perut tak bergiat cergas untuk memproses kot
tapi yang best nya
kawan pejabat sebelah balik masak(cam biasalah..huhhhu tu rutin dia..aku tak balik )
then hari nie dia bawakkan nasi untuk aku
best kan.. murah rezeki
ado kawan camtu..
selalu gak dia bawakkan nasi untuk aku...hik hik
hari nie lauk Ayam hutan masak kicap n ikan keli bakar
sedapppp...kenyangggalhamdulillah.. heheehe..

and

this..
tadaaaaaaaaaa...

Nampak cam tak best ko?
tapi rasanya.. MANTOP
kuah kicap tu pedass..
ayam Hutan..rasa liat2.. Manisss..
ikan keli bakar..lagi lah tak yah kata
memang manisss.. maklum lah ikan segar..
(mana ado org beli ikan keli mati)
huhhuhu..
wa cakap sama lu..memangggggggg
walahhhhhhh
huhhuhu...
optssss ..overrr lak
nak balik dah lah..

*apolah lauk mak masak hari nie.. hu hu hu

Cik Mawar

huhuhuhuhu..
hari isnin kat sini memang permai
g kerja pon pepagi cc senyap sunyi ja
tak dop org dtg..
setakat nie dah pukul 11.42 Pagi
baru ada 4 org dtg
huahhaua.PERMAI kan?? hidup aku..
hik hik..GAJI TETAP masuk FULL
ado aku dulik.. lau tak dok org
(pekerja ampeh..hahaha)
BOS pon masuk sekejab tadi
ambik duit kat aku cam ALONG
kutip utang pastu dia bla..
g masukkan duit lam bank kot..
huahuahuhaua..
byk tu..duit 3 hari nya aku pegang
dia biasalah
hujung minggu balik kampung ja ha..
aku lah kojer cam BOS hari2..

JIN??
sapo yang bela?
ish ish..
perut aku lapor agi lah
pagi tadi makan nasi tambah 3 kali
muahahahazz..tapi kol 11.44 dah lapor..
aku ingat kenyang sampai esok..upanya..anggapan ku sering
salah dalam mentapsir perut ku ..ish ish
Pagi tadi mak masak ikan keli sambal
tu pon aku kawal NAPESU
lau idak mau nasi satu piuk aku makan
hahahaahahaha..
ish ish..teruk kan
badan kecik..perut panjang ( pak cik aku kata lah )
ado ko patut perut panjang.. aku nengok mulat jo..
hampir kedepan..
arghhhhhhhh ..nak muncit ko? habislah
lepas nie.. tunang sendiri tak kenal aku nie saper
hahahaahaha.. dah lah entah bilo nak jumpa
sekali jumpa aku dah MEMBESAR
mau dia tak ngaku...
erkk!!!! berani ke dia tak NAK NGAKU
aku tunang dia
oh ..NO NO NO..
dia yang kata
"Makan selagi suka.. GEMUK pon aku tak kisah"
Haaaaaaaaa..msg dia aku simpan
hahahahaha.. dia tak ngaku aku cepuk dia..
adess.. makin lapor lak
bila RINDU tetiba nie.. ish ish..
takpo..jab agi minum air banyak2
tak cukup minum air paip..
penuh air..cacing lemas.. tak dop lah bunyi2 dah..
hahaahaaa.
nanti balik kojer kol 6..
serangggggggggggggg
dapur.. mesti mak dah siap masak..
hauhauhaa..leh 4 kali tambah agi
oh MAk
masakan MU totap MANTOP diperutku..
love u MAK
* bila lah mak nak baca Blog aku nie

Status : poei tengok naruto lah.. nnt lupa lah segala bunyi2 ..huahuahua
adess..last semalam kakashi kono sorang teruk ngan PAIN.. ceittt..
bersambung lak..adesss...
takpo2.. tgk yang Episot lepas semula.. la la la la



Cik Mawar

yuhuuuuuuuuu
kembali memasak kedapur bersama cik mawar
jumaat tadi kan aku cuti.so tu lah time nak masak2 untuk lunch.. huhuhuhu
hari tu abah tingin makan Pajeri Nenas lak...so..sebagai anok dio buekkan lah
bersama mak den ha..mak tulun hiris2 bawang.. tumbuk2..
den masak. hik hik jom kito belajar ya..cara cik mawar
membuat Pajeri Nenas

Bahan-bahannya:-
1. Bawang Merah 2 ulas
2. bawang putih 2 ulas
3. Udang kering 2 bungkus ( peket 50 sen)
4. Daun Kari satu pelepah
4. Bunga lawang 1 n kayu manis sebatang

5. Nenas..dipotong n direbus sekejab
* den potong kecik..senang makan ambik ja seketul2.. hehe :D

6. Santan pekat (1/2 kelapa) agak2 satu mangkuk

7. Rempah Kari 4 sudu bancuh bersama air n boh daun kari

8. Kerisik ( 1/2 kelapa) digoreng hingga kekuningan n tumbuk
9. udang kering yang ditumbuk.. ( tak tumbuh pon boleh ikut suka)

Cara Memasaknya :

1. Tumis Bawang ( samaada bawang dihiris @ ditumbuk) bersama kayu manis dan bunga lawang hingga agak kekuningan
2. Masukkan rempah masak hingga pecah minyak
3. Masukkan udang kering dan kerisik
4.Masukkan santan..dan biar kuah agak pekat
5.Masukkan Garam, perasa ( ajinamoto) n Gula ( * gula kena banyak sikit..pajeri nie lau manis2..sikit sodap..:D
6.Baru masukkan nenas ( nenas masuk lambat sebab dah direbus terlebih dahulu)
*kalau terung..masuk masa santan..sebab nak bagi lembut.
7. setelah kuah agak sebati ngan nenas boleh lah ditutup api
Dan boleh dihidang .


dan akhirnya
ini lah
hasilnya.
Pajeri Nenas Cik Mawar
he he he

Pajeri nenas Cik Mawar
huhuhu
n tgh hari tu.. diikuti dengan menu yang lain..
huhuhuhu..

Menu2nya ialah :-

Kubis panjang tumis bersama telur.
kerabu ulam ( pepaga & Daun Selom)
ikan mayong masak kicap.. he he he

Cik Mawar

Selamat Hari Mak,ibu,mama,umi, mummy
n apa jua gelaran untuk mak masing2..
semoga mak2..ibu2.. semua dicucuri rahmad
jua diberikan kebahagian serta ketabahandalam menghadapi dugaan yang ALLAH SWTberikan kepada mereka..
amin..


Aku adalah salah seorang anak yangbertuah didunia ini..yang bekerja dan duduk bersama org tua kutak perlulah aku mencapai telefon untuk mengucapkan
SELAMAT HARI IBUaku hanya..ucapkan didepan mata..dan memeluk jua mencium
mak ku dengan penuh kasih sayang yang tidak terhingga
pada akusebaik mana org lain pada kita tidak mungkin akan setanding kasih mak pada diri ini..tak sama walaupon sedikit.. nalurinya yang mengandung kan
aku dalam perutnya sudah cukup membuat
aku tak termampu membalas segala jasa, kasih sayang, pengorbanan beliau
hingga akhir hayatku..
"semoga mak sentiasa diberikan kebahagian, kesihatan,keselamatan, kesudahan yang baik jua tabah dalam menghadapi dugaan yang ALLAH SWT turunkan melalui anak2 nya..amin"


Love u Mak..


Cik Mawar


Assalamualaikum wbt...
alhamdulillah daku masih diberikan
kesempatan untuk meluahkan rasa di dalam
ruangan ku yang dicipta sendiri

berbalik pada Tajuk di atas
Ikhlasss kerrr?
haaaaaaaaaa.. aku tujukan pada penjual2
makanan yang ado diserata dunia..
ikhlas ko? korang menjual aduhaii..
tapi lebih ditujukan kepada
penjual2 pasar Petang (sebab bukak petang ja)
kat tempat aku..
kebetulan semalam n kemarin..aku rajin lak
poei pasar beli makanan.
n belilah mee rojak n soto kat tempat mak cik nie
yang mmg aku penah rasa mmg sedap lah masakan dia
tetapi kehampaan yang ku dapat
kuah mee rojak Cairrr... soto pulak.. kuah sikit.. soon goreng tu ja
penuh mangkuk.. aduhaiiii..
kan elok2 nak mengadap rezeki..
tapi mulut pulak dok berkata2, kan?
abah mmg dah tak selera nak makan.. mak kena habiskan mee rojak
aku habiskan laksa. n makan sikit soto tu
geleng2 pala aku ngan sikap penjual nie
untung sikit dah kurang kan ini itu
lau mula2 buka beria..macam2 bubuh..
kunun nak tarik pelanggan
ish ish
kalau macam tu..memang lah untung (sekejab)
pastu org namo g dah beli n aku salah seorg
lau leh mmg tak poei dah kat mok cik tu beli
tapi TIADA KEREDHAAN
dapat harta dunia ja lah.. pahala akhirat langsung tak da
Penat tak berbaloi..
aku kecewa sangat..kecewa..
biasa nya ORANG ISLAM n ORG MELAYU lah wat cam nie
memang tidak semua .. tapi KEBANYAKAN
entahlah dunia2..
manusia lebih mengejar keduniaan
daripada mendapat keredhaan ALLAH SWT..

Cik Mawar

Selamat Hari Pekerja @ buruh

buat semua insan2 bergelar pekerja

aku cam biasa lah..

kojer..kojer.. takpo gaji 2X lipat

hahaaha cepat sikit penuh duit lam akaun tu

nnt banyak duit ..leh cepat

jeng jeng jeng..

hahahaahaha...

kojer ja kan.. entah bilo nak jumpa tunang tesayong

last jumpa masa tunang hari tu lah

kot2..nnt kawen baru jumpa lak

alahai.. nie wat debor nie

sogan.. hahahaahha ..aduhai

/me merah2 pipi.. hik hik


Cik Mawar

Setelah berminggu2.. internet mengalami problema
akhirnya hari nie.. ku biasa menghupdet kan
blog kesayangan ku ini
tempat ku meluahkan rasa..hik hik..
dah lamo gamaknya tak luah rasa lam nie
walaupon banyak rasa2 semenjak 2 menjak kebelakangan ini..

Kali ini blog aku didatangi award ..dari kawan2 tesayang
Cik Aum Chak
Habang Kulaan
Cik Lya

Mekasih bebanyak kpd kekawan yang mawar syg
hehehe.. u all mmg penyeri hidup mawar..
disebabkan syarat2 award masing berbeza
den ambik yang EN.habang lah sonang.. hehehehe
1

1.Thank& link the person that gave you this award.

2. State 7 thing about yourself.

Mekasih kepada insan bertiga..semoga kalian sentiasa berbahgia

1. Seorang insan yang menyukai bunga Mawar
2.Mudah melenting..dan mudah kembali NORMAL.. hahaha
3.Mempunyai YM, FB, MY SPACE, FRIENDSTER, TAGGED, HI5
4.Sangat suka bekerja.. (hari nie hari pekerja) den masih jua bekerja..kayo..kayo..kayo..hahahahaa
5. Ado Motor EX5 sungguh bergaya merompit balik n poei kojer tapi tayar selalu pecah.. uwaaaaaaaaaaaaa... sapo nak beli motor tu den jual RM4K hahahaah
6.Memiliki suara mcm budak Sek tadika.. wah wah sentiasa muda.. huhuhu.. ( lau org dengar sore ja lah) hahahahaaha
7. Sentiasa BerSMS ..sebab tunang cakap.. kena radiasi lau call2 nie.. huhuhu
nnt otak lombap.. ( Yo lahhhh syg.. /me angguk2 tak ikhlas :P )

MANTOP ko idak..itulah CIK MAWAR..huhuhu..
kepada semua rakan blog den.. den ANUGERAH award ini pada kalian
semoga ..kalian sentiasa berbahgia..walau dimana jua berada
amin..


Daisypath Wedding tickers

Daisypath Wedding tickers

Cik Mawar FC