Cik Mawar
Bismillah...
alhamdulillah..
daku masih diberikan kesempatan untuk menjalani kehidupan ini
he he he.. buat semua yang berkunjung ke blog Cik Mawar
mekasih bebanyak.. adess.sejak dua menjak nie mcm2 jadi.. so tak da mood nak menaip
meluah kan rasa kat sini
dan
setelah sekian lama..tak post pasal masak2
hari nie.. nak ngajor lah sikit..
sebelum poser. minggu depan insya'Allah.. semoga kita semua dapat
menunaikan Ibadah puasa kali ini dengan
sempurna..amin.

HATI AYAM TUMIS CILI API

Bahan-bahannya :-

1. Bawang Merah
2.Bawang Putih
3.Halia
4.Bunga Lawang & Kayu Manis
5. Ubi Kencur
6.Cili Api * ikut suka nak pedas boh byk agi
7.Daun Sup
8.Asam Keping @ Asam jawa


Cara membuatnya :-
1. Tumbuk bawang,cili api, halia n ubi kencur.
2.Ketuk serai

3.Panaskan minyak..
4.Tumis semua bahan2.. bila sudah naik bau @ garing Masukkan Hati
5. Jika terlalu kering masukkan sedikit air
6.Masukkan Asam Keping, Garam & Serbuk perasa
7.Apabila hati nya sudah masak..boleh diangkat dan dhidangkan
bersama Daun Sup.

~ Selamat Mencuba ~


0 Responses

Daisypath Wedding tickers

Daisypath Wedding tickers
Daisypath Anniversary tickers

Cik Mawar FC