Sebenarnya Hari nie tak dok mood sangat... nak menjahit pon alahai.. mood lari lintang pukang.. Ha jangan kata aku moody nak piyet lak.. okek.. aku dah raya awal poser dah.. muahahahahazzz.. so akhir2 nie.. tak da lah aktiviti untuk merasa beskut raya di siang hari..
erm.. tak leh rasa gak.. aku kena wat beskot malam2.. lepas nie bersedialah untk tidoq sampai kol 1 @ 2 Pagi.. dok bersilat kat dapur wat kuih muih nie... Tunggu.. akan diajar kekawan apo beskot @ kuih aku buat nnt.. tunggguuuuuuuuuuuuu.. Okek kita belajar wat kerabu nie jab
bahan- bahan :-
1- 4 bijik Pelam @ pauh @ mangga
2- 1/2 bijik Bawang Besar
3- 10 bijik Cili Api
4- 1 Bungkus udang kering ( peket RM1.00)
5- Garam
6- Serbuk perasa ( ajinamoto) / Ganti ngan gula pon takpo
7- 2 Biji Limau kasturi
Cara Membuatnya:-
1-Ambil buah pelam @ pauh tu kupas kulitnya, pastu parut lah.. mudah/senang lau nak hiris lambat.. bulan2 poser nie buat kerja mudah n cepat siap.. huhu
2- Bawang hiris halus2.. lau nak manyak.. boh sebijik besor tu ha..
3- Cili api tumbuk ngan udang kering / lau tak da masa nak beli udang kering leh ganti ngan ikan goreng.. tumbuk sekali ngan cili api tu ha..
4- Masa tumbuk boh garam sedikit n serbuk perasa tu sekali
5- dah siap semua.. gaul kan boh perahan limau kasturi tadi..Kacau lagi.. -SIAP-
Pekena ngan ikan grg nie.. + nasi panas.. ( semalam aku habiskan setengah pinggan tu) hu hu hu
Ehem ehem
Umai, sadapnya kerabu himpalam. Antari am aku sapinggan!!!!!!
(Amboi, sedapnya kerabu pelam. Hantar kepada saya sepinggan!!!!!)
hehehehe cikgu..
nnt leh suruh bini mengulahkan
sadap banar..kadak tahu handak bepadah kayak mana..
mmg sedap lah.. kekekekee
hoh kecur air liur oiiii
heheheheh lya..
siang2 kecur lam..
malam perut kendur..
macam2 makan..
kuikuikui