Cik Mawar

Tart Nenas...
projek pertama beskut untuk raya
huhuhhu.. semalam start nya..
malam tadi pon buat agi 2 das..
sebab dah beli 4 bungkus
fuhhhhhhhh...
usia makin meningkat... dah tak tahan sgt tidur lewat
kuikuikui..
Semalam tidoq kol 4 pagi.. pastu tidoq sedar2 dah 6.45 pagi
hahahahaa
semalam tidoq kol 2 pagi..
tapi bangun lah sahur
sebab nak kejut "dia" bangun sahur
last2 "dia" bagi msg kat aku dulu
huhuhuhuh
Jom tgk cara aku wat tart.. senang, mudah, Tapi penat gak
la la la la

Bahan-bahan nya:-

1) Telur kuning 2 Biji
2) 1 Ketol Buttercup (250g)
3) 1 bungkus Tepung Mix tart nenas
(leh didapati di kedai2 menjual peralatan n bahan kuih@ kek)
4) Jem nenas
5) kuning telur ( nak sapu atas tart)

Cara Membuatnya:-


1) Butter lau boleh kuarkan dari peti awal.. nak dia lembut, kacau hingga tak da ketul2
2) Masukkan Kuning telur.. Kacau sebati
3) Ambik tepung Mix.. gaul kan bersama ( biar adunan lembut senang nak tekan)
4) gentel2 dulu jem ( lebih mudah kerja)
5) Tekan adunan agak2 lah panjang nya
6) Letak kan jem n gulung
7) Sebelum bakar sapukan kuning telur.
8) Bakar pada suhu 180'c sehingg kekuningan cam gambor tu

Selamat menjamu mata.nak rasa mai lah pahang :)

Habis masak memasak.. Hari nie dapat agi e-card
dari kenalan blog..
hehehehe

2 Responses
  1. bak mai sbotol..! aku amik malam sabtu..hahahaaha...


  2. Cik Mawar Says:

    tak dok share lah kuna...
    muahahahahahazzzz...
    ko tak join jadi pelabur ;P


Daisypath Wedding tickers

Daisypath Wedding tickers

Cik Mawar FC