Ubi Ketuk...
pasti ramai jugak
remaja skrg yg tidak mengenali
apa itu ubi ketukk
Tapi buat pencinta makanan cam aku
huahauhua
tau ja ha...
n membuat nya sonang ajo..
tidak bikin ribut sudah siap
erk.. slang indon sudah
hahahahaa
Setelah lama kemera uzur ku
tidak beraksi..
akhirnya..
berjaya juga sampai siap
dapat ambik pic resepi nie
Meh Kita belajar
dikesempatan yang ada ini
Bahan-bahannya:-
1- 3 batang ubi kayu
2- 2 senduk kelapa parut
3- 4 sudu Gula
4- Tepung gandum
5- Minyak masak
6- Garam
Cara-cara Membuatnya:-
1- Ubi Yang siap dikupas kulitnya..direbus sehingga empuk.. masukkan garam sekali
3- Ubi yang telah empuk ditumbuk / lenyek pon tak pa, setelah itu
gaul kan semua bahan..
kepalkan buat bulat2 tidak terlalu besar @ kecik
4- Tepung tadi dibancuh dengan garam n sedikit pewarna @ kunyit ( buat seperti nak goreng pisang @ cempedak) ingat minyak panas bagi rangut tepung
5- Ambil adunan ubi yg telah dikepal tadi.. celupkan ke dalam bancuhan tepung
5- Ambil adunan ubi yg telah dikepal tadi.. celupkan ke dalam bancuhan tepung
Resepi nie panggil
Ubi Ketuk
maybe org2 dulu ketuk ja kot..
aku nya nie
Ubi Tumbuk kot..
hehehe..
Ubi ketuk nie sedap makan masa panas2.
kena ngan kopi @ teh o panas
perghhhhhhh..
kalau dah sejuk..
nak makan.
perangat balik
ia akan rangup semula
lagi sedapppppppp
alahai..tetiba bau cam ubi grg lak
ish ish ish..
ok semua
selamat mencuba..
*entry lain lepas nie..tak tau muleh ambik gambar @ tak.. kemera tahap ICU dah :(
mawar, kat simpang pasir besar sane, ade makcik jual ubi etok bez gila....
lame x mkn
uuwwwaaa
hauhauhahaa
mmg sedap ubi ketuk nie lya..
den yg baru makan nie pon
raso nak buat agi
tapi ubi ya pulak tak dop
huhuhhuhuh...
ekou.. bau makanan cepat ja ya..
kuikuikui
waaa kamera dah masuk ICU ka... wad bape Cik Mawar? Bleh gak den poei melawat ahak ahak :P
alappppppppp
tu lah
mencikkkkkkkkk
sedih tau...
ish ish..
nak balik perak agi nnt nie..
alahai...
wat 18
pi lah melawat :P