Cik Mawar
Di suatu pagi yang tenang...angin sepoi2 bahasa menampar pipi ku tidak terlalu mulus ini.. kerana masih terdapat jerawat2 halus yg tidak2 jemu untuk menapak di pipi ku...
Debaran hati ini.. semakin kencang.. hati bergelora..kepala jenuh untuk memikirkan.. "bagaimana kah aku hendak membuat ayat..untuk berkata2 kepada sir nie " alahai.. minda ku bermonolog sendiri..
sejak malam tadi.. fikiran ini tidak berenti memikirkan.. sambil solat ku mohon doa.. sambil mengaji ku mohon juga doa..sambil solat sunat ..ku mohon juga semoga ALLAH swt permudahkan segala urusanku...

Kedengaran bunyi seseorang menaiki tangga..sambil menjinjit selipar untuk diletakkan ditempat kasut dihadapan pintu masuk ke cc.. "oh sir rupanya". kataku di dalam hati ..
* sir = BOS

Sir : hai.. everything ok?
Aku : ok ja .. aku memberikan senyuman :)
Sir : Ok ..nie saya nak tunjuk gambar yg saya cuci guna printer baru tu ..
Aku: wahhhhhh cantik lah jugak.. leh lah org cuci banyak2 nnt.. hehehhe
Sir : hehe.. uit dah sampai surat perkeso nie.. camner ya nak bayar nie.. erm..takpa saya bayar kat kuantan ja nnt.. wat salinan fotostat ya.
Aku: ok .. sir.. kalau org cuti bulan 12 nnt nak cari org lain ka ganti kan?
Sir : oh.. hari ahad nie kan?
Aku : eh bukan...ahad nie kan ganti jumaat.. nie bulan 12.. nak mintak balik kampung 2 kali bolehhhhhhh? (fuhhhhhhhh lega akhir nya dapat jugak ku lepaskan ayat ini)
Sir : eh.. nak wat apa?
Aku : kan mak cik kawen tu.. Tapi awal bulan nak balik gak.. ada gak kenduri kawen ngak..
Sir : oh.. yang tu..
Aku : org sanggup cuti raya haji nie 2 hari ja.. boleh ya sir..
Sir : Eh baru raya haji nak bagi cuti satu hari ja.. huhu
Aku: erk..!!!!
Sir : takpa yak yah cari.. nnt saya jaga kot.
Aku : oh.. , eh ..sir kata nak ajar cuci gambar guna print nie..
Sir : ok..meh saya ajar.. tgk ya..

kring..kring..

kakak : adikkkkkkkk tepon maxis mana?
Aku : erk.. ok2.. jab jab tepon tu dalam hand bag..
aduhai..akak aku nie time sibuk nie lah nak call.. sambil cakap ..sambil belajar cara print.. sib baik sir wat dont know ja.. hahahaha .. aduhaii...
bla bla bla .. ( cakap ngan kakak jab...)
kakak : oklah.. bateri tepon akak kong lak.. nnt akak call lagi.. ok..

Sir : ha faham tak? tadi?
Aku : erk..ajar semula lah sir.. ngeh ngeh
Sir : ok g setting.. bla bla bla bla..
Aku: oh.. ok senang ja..
Sir : ok lah.. saya nak balik ambik anak lak nie
Aku : eh sir.. duit nie tak nak ka?
sir : oh.. meh sini.. ada berapa semuanya..?
Aku : Ada RM 186.00 ja
Sir : ok..

sir pon melangkah keluar dengan niat untuk mengambil anak nya di raptai penyampaian sijil akhir tahun..

Aku : eh sir cuti camner? diluluskan ka?
Sir : nnt lah saya balik wat solat istikarah .hehehee
Aku : alahhhhhhhhh sir nie
Sir : hehehe cuti ja lah.. apa2 hal msg ja okek..
Aku : ok..

la la la la

ku terus capai tepon.. klik msg.. Taip ..
" acik..ok ya handak jua pang umpat bulik beha kawen nnt"
( acik..ok nak jugak ikut balik beha kawen nnt)
" ok " msg ringkas dari pak cik..mungkin dia sedang bekerja..

la la la la
Alhamdulillah YA ALLAH..
Tak yah pos2 dah kuih muih ha.. la la la la



5 Responses
  1. adik Says:

    WAH AKAK..BAIK NYER PLANNING...TP LUPO 1 PERKARA LA AKAK...TAHUN DEPAN..CUTI 2 MGU DAH APPLY LOM....NGEH3.... X APPROVE NNTI(ehh akak cuti teros kot)


  2. Cik Mawar Says:

    hahahaah heppppppppppp
    adik... tu jauh sangat planing nya
    hahahahaa..
    tu bukan 2 minggu
    cuti terus da :P
    kekekeeke


  3. Mira Says:

    mira igtkn mawar yg nk kawen bln 12 ni...lalalala ~ :P


  4. Cik Mawar Says:

    heheeh mira
    lau mawar kawen..
    kad dah sampai kat mira dah..
    heheheh :)
    tunggu kad mira ja nie..
    ehem ehem


  5. Mira Says:

    erh...org tunggu kad die...die tungu kad kite lak...hehehe


Daisypath Wedding tickers

Daisypath Wedding tickers

Cik Mawar FC