Cik Mawar




Tanggal 23 November 1985
Lahirlah seorang bayi perempuan
yang memecahkan keheningan subuh
tepat pukul 2.10 Pagi
yang selamat keluar dari rahim ibunya

setelah beberapa bulan berada di dalam kandungan ibu tersayang.
Diberikan nama yang sungguh elok bunyi nya
yang sering disebut2 orang

heheehhe...tersenyumlak..

Dilahirkan di selangor..

namun beliau adalah anak jadi pahang sepenuhnya
cucu banjar.. yang cumel ...huahuhauaa


Mendapat pendidikan awal
dari ibu bapa dan insan2 sekeliling

semakin hari.. dia pandai dan betah bercakap
sehinggakan tidak dapat dikawal segala percakapan beliau..

sek pertama yang mengajar beliau pendidikan yg formal
Sek tadika Kemas Keratong 5.
Disebabkan kepetahan dan kefahaman yang baik beliau
melanjutkan pelajaran di

Sek kebangsaan Keratong 3
sehingga darjah 6..
Disebabkan tiada sek asrama yg rela hati mengambil beliau

beliau meneruskan niat menyambung ilmu
di Sek menengah Kebangsaan Keratong,pahang
yang berada 6 Km daripada rumah beliau
setelah berjaya menghabiskan PMR dengan baiknya
beliau dan kawan2 seangkatan
telah diarahkan berpindah ke
Sek Menengah bandar tun Abdul razak

yang baru dibina berdekatan dengan tempat kediaman beliau..
setelah berhempas pulas
menyambung pelajaran selama 2 Tahun di sekolah tersebut
dalam bidang Ekonomi

beliau telah terpilih menyambung
pelajarn di
Sek Menengah Muadzam Shah..

menjadi pelajar calon STPM
walaupon beliau mendapat
diploma di Politeknik pasir gudang..
hanya dipandang sinis olehnya

beliau yakin.. pilihan nya tepat..
untuk meneruskan pelajaran
di Sek berkenaan dan mengambil STPM

Nasib hari depan tiada siapa yang tahu
mungkin bukan rezeki beliau
untuk melanjutkan pelajaran ke menara gading
keputusan yang diperolehi
sungguh tidak memberangsangkan akal fikiran

sesiapa sahaja yang melihat..
huahuahuauahuahua ( gelak jab...penat serius nie)

Beliau menimba ilmu bukan ngan timba lagi

kini di pusat cyber
untuk memperolehi sijil Komputer..

setelah tamat sijil tersebut
beliau telah mendapat tawaran

menyambung pelajaran dalam bidang
bakery n pastry di bandar Baru Bangi selangor

Akhirnya beliau telah memiliki
sijil MLVK level 1 & 2 dalam bidang bakery n pastry
setelah menamatkan pengajian
beliau ditawarkan bekerja

di pusat komputer yang lebih mudah dikenali
sebagai Cyber Cafe @ CC

menjadi satu2 nya pekerja disini..
beliau amat dipercayai sepenuhnya oleh bos
beliau bekerja dengan penuh ketekunan lagi kegigihan
cuti pon dia kerja.. demam pon dia kerja..
huahauhauaa..

kini sudah hampir 3 tahun beliau bekerja disitu..
niat untuk bekerja tempat lain ada..
tetapi ada sebab mengapa beliau tidak terus memikirkan nya
biarlah beliau sahaja yang tahu..

Kini Genap 24 Tahun

beliau menjadi Khalifah di muka bumi ALLAH swt
beliau memiliki abah dan mak yang sangat menyayangi beliau

Keluarga yang bahgia..
adik beradik yang baik
sanak saudara yang ramai
kawan2 yang baik..
beliau amat bersyukur
menjadi diri beliau..

beliau mengucapkan
terima kasih kepada semua yang terlah
mengucapkan "SELAMAT HARI LAHIR "
kepada beliau,
seperti mana kawan2 yang mengingati..jua menyayangi beliau
begitu jugalah
beliau menyayangi semua...


Mekasih semua:
Encik, akak, sis, adik Rosyana, adik fira, adik safuan, wan, comoi, kak sha, zaidi, aya mor, kak awin, adik far,choo, yana, keiko, ikin, nash, ayah chu, ibu dian, kak reen, sumbet, habang, apis,Reen, fazna, put3 @ aumchak, Ulung, abang ako..uji, abang payid, adik bogat, wawina, gojila,Darling, Cik Kuna. cik Odah
Sayang Kamu semua... dan semua teman2 yang sudi menjadi kawan mawar :)


Dari sis lynn.. muah sis :)

14 Responses
  1. Selamat Hari Lahir..Semoga panjang umor dan di murahkan rezeki..cepat2 la berjodoh dan kawin..hahahahaa...


    hey, ucap dalam blog lg kewl aku rase...ramai org leh baca...hehehe..tak yah nk sms dah..ekekekeke..

    hehehe...aku repeat blik komen ni..hehheeeeh...


  2. aku first tu beb...!!! hahahahah,,..


  3. OWhh..nk jadi ni 3 lak la..heheeh..
    la la la la ....


  4. lupe nk ckp gak..raye jgn lupe dtg umh aku..aku akan berada di rumah sepanjang zaman..hahahaha...

    mungkin meraikan org baru..heheeh


  5. wweeeewiiit....! jadi no 5 pun oke je ni..ala bkn slalu..on your besday je..hehe..

    oit oit..name aku tade pun ko sebut..? huuu..huu...namo kuna tak ckup glemer ke..heheeh.


  6. Cik Mawar Says:

    mekasih kuna,,
    huhuh nie baru betol..
    tempat yg tepat..
    hahahaa,,\
    amin


  7. Cik Mawar Says:

    yes u are first..
    disini..:)


  8. Cik Mawar Says:

    hahahahaaa,, kuna ko tak da kerja ka?


  9. Cik Mawar Says:

    wah wah.. insyallah
    lau tak da aral aku sampai lah
    lagipon ..
    raya kali nie..abang long
    n akak aku tak balik
    so aku free sikit kot..

    ko pon datang umah aku..


  10. Cik Mawar Says:

    hahahahaa. kuna
    aku ingat sapo lah sampai 5 commnet upanya ko..
    takpolah. sampai doploh ko nak pon aku gembira., aku balas agi 20.. hahahahaa

    ok2..aku edit lah.. tu kan semalam nya :P


  11. MrPayid Says:

    aku ingatkan essay SPM td..


  12. Lya Colours Says:

    hepi besdayyy
    may GOD giv u health n well


  13. Cik Mawar Says:

    hahahaha abang payid..
    oklah tu.. dah lama tak wat karangan nie ha.. dulu masa sek.. paling suka ngarut wat karangan.. hahaha


  14. Cik Mawar Says:

    mekasih lya sayam
    muah muah
    amin..


Daisypath Wedding tickers

Daisypath Wedding tickers

Cik Mawar FC