Cik Mawar

Roti Sardin..
nie wat kemarin...
nak post entry nya semalam..tak sempat lak
dok bercucuk tanam ja
hahahahaaa
Jom ..kita masuk kelas memasak.
Layan Pic nya dulu
baru senang nak citer
"
"

Okek..jom mulakan

Bahan- bahan :-

1 bungkus Roti ( ikut suka jenama ekou suka)
1 tin Kecil Sardin
1 biji Bawang besar
5 sudu Cili Kisar @ cili api ( nak pedas boh banyak2)
Tepung gandum
tepung beras
serbuk pewarna kuning
garam
serbuk perasa
asam keping @ asam jawa
minyak

Cara Memasak:-

1. Sediakan roti dan sardin..
2.Panaskan kuali..masukkan sedikir minyak tumis cili yg telah dikisar @ klu guna cili api..tumis sekali bawang kecil n bawang putih.Bila Cili kelihatan pecah minyak Masukkan sekali bawang besar yg telah dipotong dadu, asam, garam n serbuk perasa masukkan sekali
3. Kemudian masukkan ikan sardin..hancur2 kan sekali sambil kacau tu.. mudah kerja.. dah agak kering n puas hati.. angkat
4. Bancuh tepung ( tgk cara2 masak cempedak goreng) sama ja bancuhan nya
5. Sardin tadi boh kat roti n lipat dua.. ( byk cara.. suka hati nak wat camno), then panaskan minyak, celup roti lam tepung sebelom masukkan lam minyak yg dipanaskan.. masak cam biasa..sampai kekuningan.. pastu siapppppppp...Boleh Makannnnn..

Selamat Mencuba & selamat merasa

5 Responses
  1. Lya Colours Says:

    wah same menu

    tp rupa bentuk yg berlainan

    kuikuikui


  2. Cik Mawar Says:

    hehehehehee.. Lya..
    tulah.. sama menu lak hari kemarin
    kekekeke..
    ca bejiran lak..
    pakat samo..
    hehehehee


  3. FdausAmad Says:

    Gua nak ajak lu dtg lepak kat blog gua.Rilek rilek.

    Chow.


  4. adik Says:

    eden masih x tau serbuk perasa apo yg kak chk guna neh.....


  5. Cik Mawar Says:

    Fdaus - mekasih datang blog Gua..
    hauauhauhuaa.. nnt Gua g Blog Lu.. Adus.. cam rock habis.. hahaha..

    Adik - alahai.. ajinamoto lah.. lau org panggil serbuk perasa tu. :)


Daisypath Wedding tickers

Daisypath Wedding tickers

Cik Mawar FC