Cik Mawar
Saat Bosan2 nie.. meh lah jawab tag.. walaupon tak ditujukan khas buat aku.. tapi aku nak jawab gak.. hahaha.. dah org tak bagi.. aku nak jawab gak.. huhuhu.. tapi ayat Lya akhir tu.. cam bagi ja kan ? so layan ja lah.. cam best ja.. hehehee

Lya - hah tuh je kot. dan lain2. sapo nk jwb, jwb je. aku x kenekan sebarang bayaran

Tajuk Tag : Handphon Saya

1-Sudah berapa lama anda menggunakan handphone tersebut?

Skrg adku guna 2 tepon, g mana2 bawak ja walaupon tak da munyi.. huhu.. Nokia 2300 (Celcom) Beli masa kerja Kilang DENSO Harga RM250.00 Tunai Dah 4 Tahun. Nokia 7270 ( Maxis), 3 Tahun, Kakak bagi, Mula dia tertinggal tepon nie kat rumah..pastu aku guna siap daftar MMS.. dia pon cam kesian. then dia bagi ja terus. Kbln masa tu pn dia mmg jrg gn tepon nie.

2-Apakah wallpaper yang terpampang di skrin handphone anda.Dan terangkan mengapa anda memilih wallpaper tersebut?

Tepon Nokia 7270 nie ja yg leh letak wallpaper.. aku guna pic Ainul Husna.. Sblm nie guna Pic luqman.. Hehee.. Pic nie pon Akak yg MMS aku tgk cantik lak.. terus setting untuk wallpaper tepon nie.. Lepas gak Windu.. alahai..

3-Berapa jumlah "contacts" yang terdapat di dalam handphone anda?

Kat tepon Nokia 2300 ada 236 Orang ..dekat Nokia 7270 246 Orang.. Kadang sama j
a no yang kat tepon dedua tu ha.. ya lah.. mana tau salah satu hilang so ada penyelamat.. N aku jarang buang no tel org.. selagi dia tak bg tau dia guna no tepon lain.. tu kdg2 tgk no kawan lama dia bg msg try lah bg msg.. sampai diorg pon dok kenai haku.. alahai..

4-Sila masuk ke 'contacts' dan pergi pada huruf 'M'.Berapa kenalan yang namanya bermula dengan huruf M?

Kat Nokia 2300 ada 25 Org.. alahai sampai no tepon mak kawan aku pon aku save.. muahaahazz. kat Nokia 7270 ada 19 ja.. termasuk lah no tel Maraliner. sonang nak tanya tiket ado ko tak.. nak belikan tiket Cik Kuna.. hauhauhaa.


5-Berapa jenis handphone yang anda telah guna selain handphone yang terkini?

NI tepon kedua.. yg pertama Sony kuning..tapi lupa lak modelnya.. Nie tepon akak gak bagi.


Tepon nie yang ke3 guna.. masa study dekat Bangi.. huu.best gak Abang ngah bagi.. la la la.. Tapi tak tahan lama lak.. rosak dah tepon nie.. Pakai tak sampai setahun
Lepas tu guna tepon Nokia yg diorg panggil rerama tu ha.. then baru guna tepon Nokia 2300 n Nokia 7270 tu sampai skrg..


6-Rangkaian telekomunikasi yang anda gunakan?Nyatakan mengapa?

Celcom - Liputan ada walau dimana jua berada. first guna dah 6 tahun.. simecard Free abang Lang belikan..N adik beradik..semua pakai Celcom..
Maxis - Guna Masa study kat bangi sebab kawan ramai Guna Maxis, dah 5 tahun gak. pernah tukar no..Tapi tak best.. simecard skrg..selalu dapat kredit free.. huhu


7-Nada dering yang anda gunakan?

Nokia 2300 - mono nya sound tak tau nak kata lagu apo
Nokia 7270 - Crazy Frog - sms - tet tet sms ( cam nie lah kot munyi nya) ha ha ha

8-Senarai top 5 yang anda selalu msg?
Sekarang
1- Bakal Suami
2- Sis
3- Emah ( kawan study)
Entah pening nak jawab, aku jarang msg org kot.. n org jarang msg aku
hahaha.


9-Soalan terakhir.Nama orang yang tersayang (bf/gf) yang anda set dalam handphone?

-Khairani-
Gabung nama.. alahai.. dia pon tak tahu nama nie..
u all yg baca betuah sebab tau..

10-Orang yang nak di tag?

Aku tau kawan2 blog aku semua nya bezy..sapo yang tak bezy n nak jawab..jawab lah.. huhauaa.. aku pon tgh RAJIN leh lah jawab..
tu pon jenuh nak habiskan..
alahai..

# bila fikir2 balik.. Aku nie murah rezeki rupanya.. barang2 semua ado ja abang @ akak bagi.. hehehe.. Alhamdulillah..
Labels: edit post
7 Responses
  1. iyer iyerr la....cik comoi nak layan nanti.


  2. Cik Mawar Says:

    hehheh bagus2.. comoi
    den leh baco..
    cam best ja kan tag nie
    wat isi2 masa terluang ha..
    imbas2 kenangan lamo..
    hehehehe.. cayouk cayouk comoi
    muah


  3. Habang Says:

    Den nk jwb gak tag nie,
    tpi masalhnya telefon kgunaan den telefon awam je,
    tu pun jarang gna,
    kalu den tjumpe syiling baru den leh guna,
    bila ade rezki lebih sikit, den beli kad.time ada kad den rasa dunia nie bagai den yang punya..



  4. Cik Mawar Says:

    Habang - loh Habang guna tepon public dah ko skrg.. patut lah takdop2 dah msg den nie ha.. huhauhuaha :P iyolah tu Habang.

    Acikbro - oh iya iya lah.. hehehee


  5. kakuna_daisy Says:

    1. tak leh bla....bakal somi..hik hik hik..pengakuan jujur lg eklas..heheh..

    2. ow,aku ade tau sal khairani tu..ko da cite..ngee...

    3. aku nk jawab gak la..!! sbb aku pong ado gak pkai hp..kan kan kan..??


  6. Cik Mawar Says:

    kakuna - hahahaa.. aku kan jujur nie ha.. cam ko tak tau.. aku tak nak da yg salah anggap agi ha..

    eleh.. aku citer kat ko erk? oh tu pon pasal ekou ternampak kat tepon aku hari tu hahahaha

    erm.. jawab2.. ko kan tak dok kojer..hahahaha


Daisypath Wedding tickers

Daisypath Wedding tickers

Cik Mawar FC